Nude s simfoniki ob praznovanju dvajsete obletnice v Križankah
1. oktober, 2013
Foto: Matjaz Vrecko
Vasko Atanasovski trio z novim singlom Remembering
2. oktober, 2013

Bilbi se predstavlja s skladbo V dnevni doma

Foto: Ramaida Osim

Foto: Ramaida Osim

Na 51. Slovenski popevki se je Bilbi predstavila v spremstvu revijskega orkestra RTV Slovenija s skladbo V dnevni doma. Pod melodijo in besedilo se ponovno podpisujeta skupaj z Gregorjem Stermeckim, za jazzovsko obarvan aranžma pa je zaslužen solist in dirigent Big band-a RTV Slovenija Tadej Tomšič, ki je v letošnjem marcu poskrbel za odlično big band preobleko celotnega Bilbinega albuma Drobne slike. 

Pesem govori o tem, da je mnogokrat "bistvo očem prikrito", kot bi rekel Mali Princ. Za vsak problem obstaja rešitev in če spremenimo zorni kot, so stvari videti drugačne, utrnejo se nove zamisli, pokažejo se nove povezave, ki jih prej nismo videli.
 
Bilbi: "Jezi, jezi te ta naš svet, ki vse nas je utišal. Jezi te še Balašević, ker vse je že napisal. Kar naprej tečeš v krogu okoli srca. Skupaj te čakava v dnevni doma …"
 
V dnevni domaje Bilbi že pred izborom za Slovensko popevko uvrstila v nabor skladb za njen težko pričakovani drugi studijski album, ki ga skrbno pripravlja s svojim bendom Direktorji.
 
BILBI – V dnevni doma bilbivdnevnidoma.mp3

Bilbi: "Album bo naslovljen Toskana. Zgodbe, ki sva jih z Gregorjem uglasbila, so prežete s hrepenenjem in barvami, kot jih zna naslikati le čutna Toskana."