Foto: Tina Rus
Guns 2 Roses in Eurosmith navdušili v Cvetličarni
1. april, 2014
Foto: Janez Volmajer
Eskobars s singlom Dej povej napovedujejo izid albuma
1. april, 2014

Billysi, Hamo & Tribute2love in Sausages zaključili Rock’n’roll ekskurzijo

Foto: Nina Fortič

Foto: Nina Fortič

Rock’n’roll ekskurzija, o kateri je bilo veliko slišati že lanski začetek zime, je letos dobila svojo nadgradnjo. Tri rokerske skupine – Sausages, Billysi in Hamo & Tribute 2 Love – so letos združile svoje atribute in ljubezen do rocka ter ustvarile pravi rokerski val, ki so ga razširile po celotni Sloveniji in spektakularno zaključile v Ljubljani.

RNR trojček je od 1. februarja do 29. marca potoval kot paket pravega in umazanega rokenrola z energičnimi Sausages, očarljivimi Billysi in karizmatičnimi Hamo & Tribute 2 Love. Bistvo rock’n’roll ekskurzij je bilo druženje glasbenikov z občinstvom na avtobusu in spoj prvinskega rokenrola. 
 
V soboto, 30. marca, je bil dan D. Veliki finale se je zgodil v Biljardni hiši v Ljubljani, kjer so glasbeniki, občinstvo in tehniki skupaj dokazali, da se iz vsakega prostora da ustvariti odlično koncertno prizorišče z odlično akustiko, za katero je poskrbelo ozvočenje Gig. Klub so res fenomenalno uredili in prav vsi udeleženci so bili nad prenovljeno Biljardno hišo navdušeni. 
 
Klub je bil že v zgodnjih večernih urah nabito poln rokenrola, prikupna hostesa pa je vse goste pozdravila z welcome drink-om zvestega spremljevalca vseh RNR ekskurzij. Zadnja rock’n’roll ekskurzija je privabila še številne druge glasbenike, med drugim tudi člane Siddharte, Big foot mame, … nekateri pa so se slavnemu trojčku celo pridružili na odru.
Ob zaključku napornih ekskurzij so organizatorji nagradili tudi njihove najbolj zveste, najbolj potrpežljive in najbolj ekstremne ekskurzijante. Vsega skupaj so podelili 20 diplom in 3 pokale. Diplomo so si med drugim prislužili: Maurizio Labinaz, ki je na vsaki ekskurziji skrbel za tehnično podporo; roadi, ki so pridno nosili opremo in vsi ekskurzijanti, ki so se udeležili več kot polovice ekskurzij. Pokal za zlato ekskurzijantko je šel v roke zveste Tanje Štrasberger, voznik avtobusa, Frenk Koderman, pa je dobil kar dva pokala – enega za najboljšega šoferja in drugega za posebne dosežke. 
 
V Biljardni hiši je bilo poleg številnih rock navdušencev tudi nekaj novinarjev iz različnih medijev. Da pa je bil dogodek res nekaj posebnega v vseh pogledih, dokazujejo naslednja dejstva:
  1. Tourbus je vsega skupaj prevozil 1363 km
  2. Frenk je uspešno prenašal 334 ekskurzijantov
  3. Ekskurzijanti so popili več kot 1000 pločevink Jack-cole in 30 steklenic čistega viskija
  4. Popitega piva je bilo več, kot so ga uspeli prešteti
  5. Sredi avtoceste so pozabili samo enega ekskurzijanta 
  6. Podelili so 20 priznanj in 3 pokale za posebne dosežke
  7. O morebitnih nosečih ekskurzijantkah še ni uradnih podatkov