Sloviti Alice Cooper prvič v Sloveniji
23. maj, 2016
Perpetuum Jazzile vabi na čarobni koncert na Visoko!
5. julij, 2016

Bliža se 36. festival Melodije morja in sonca

Poletni amfiteater portoroškega Avditorija bo v soboto, 9. julija, gostitelj 36. festivala Melodije morja in sonca. Za pet nagrad strokovne žirije in veliko nagrado festivala se bo potegovalo 14 novih poletnih melodij. Neposredni prenos prireditve bo od 21. ure dalje na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper in Radiu Maribor.

Na festivalu se bodo v naslednjem vrstnem redu predstavili:
1. Alya – Srce za srce
2. Bomb Shell – Narobe svet
3. Best Company & Bobby Rosso – Portorož, poleti dušo meni daš
4. Francesco Squarcia & Miriam Monica – P'n'P (Portorose e Pirano)
5. Dare Kaurič – Na ta lep in sončen dan …
6. Polona Furlan – Voda
7. Majda Arh – On je odšel …
8. Nuška Drašček – Rada bi
9. Steffy in Gregor Ravnik – Glasba
10. Anja Hrastovšek – Želja
11. Kalamari – Lepo je
12. Petra Polak – Brez dotika
13. Orter – Zaprta v grad
14. Manca Špik in Kvatropirci – Pesem
 
Za sproščeno in zabavno vzdušje bosta tudi letos poskrbela priljubljena televizijska voditelja in stara znanca festivala, Lorella Flego in Mario Galunič. Scenografinja je Greta Godnič, režiserka Urška Žnidaršič, umetniški vodja festivala pa Slavko Ivančić.
 
Mario Galunič pravi, da je MMS zanj prav poseben trenutek v letu, in dodaja: »Pa ne zato, ker grem za par dni na morje, kjer je zmeraj malo drugače kot na celini, ampak zato, ker se v tistem večeru nabere fina energija vseh, ki imajo radi slovensko pop glasbo. Ekipa deluje kot ena, zdi se, kot da ni težav. In računam, da bo tudi letos tako. Tokrat se nama bo prvič na odru pridružil še nekdo. Morda naj povem, da bo to ženska, Primorka, ki nama bo malo mešala štrene. Sicer pa bodo v prvem planu izvajalci in njihove skladbe. 14 novih skladb ni mala stvar in vem, da bo vsak našel kakšno, ki mu bo pri srcu. Vsaj za eno poletje.«
 
Lorella Flego festival Melodije morja in sonca od nekdaj nosi v srcu. »Čudovita TV-ekipa vedno poskrbi, da se delo združi z avtorsko glasbo in čarobnim vzdušjem Avditorija Portorož. Težko opišem občutke na odru: vznemirjenje, zadovoljstvo, zabava, ščepec nervoze in nedvomno tudi zavedanje, da gre za ogromen projekt, ki ga ustvarja veliko ljudi in je prav zato še kako pomemben. Letos pričakujem veliko lepe glasbe, nekaj smeha, kanček improvizacije in ogromno profesionalnosti tako, kot je v slogu tega festivala. Všeč mi je predvsem energija v zakulisju, kjer so vsi malo živčni in hkrati zelo, zelo poletno razpoloženi. Vedno razmišljam, da smo kot velika družina in vsi damo vse od sebe, da bi bil MMS nepozaben julijski festival. In tako tudi bo,« napoveduje Lorella.
 
Šest festivalskih nagrad
Na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, ki nastaja v sodelovanju RTV Slovenija, Avditorija Portorož in Občine Piran, se bodo izvajalci potegovali za Veliko nagrado MMS 2016, ki jo je letos izdelala Steklarna Rogaška, nagrade strokovne žirije za najboljše besedilo, priredbo, glasbo, izvedbo in nagrado za najboljšega debitanta oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča. Zmagovalna skladba bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Amfiteatru, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Lani je na festivalu slavil Easy s skladbo Nekaj med nama.
 
Letošnji spremljevalni program bo posvečen nedavno preminulemu Dušanu Velkaverhu, legendarnemu besedilopiscu, ki je pomembno zaznamoval zlato dobo slovenskega glasbenega ustvarjanja, s svojimi zimzelenimi besedili pesmi pa trajno pustil sled v slovenski popevki.