XXL vocal group z vokalno priredbo skladbe Happy
14. februar, 2014
MIT, Buda in Soki skupaj v singlu
14. februar, 2014

Bohem v singlu Polja mladih let

Foto: Matevž Kostanjšek

Foto: Matevž Kostanjšek

Bohemovci, ki letos praznujejo 15. obletnico glasbenega delovanja in 10. obletnico od prvega albuma, se predstavljajo z novim singlom Polja mladih let. Skladba je tudi darilo za valentinovo vsem zaljubljenim, pa tudi tistim, ki z razlogom niso zaljubljeni.

Skupina Bohem je natanko na deseto obletnico od svojega prvega albuma izdala ploščo z naslovom Na drugem bregu, a v eter pa pošilja novo skladbo Polja mladih let, ki je najbolj boemski komad v njihovi karieri.
 
“Polja mladih let je bil prvi komad, ki smo ga naredili za to ploščo, tako da njegov nastanek datira tri leta nazaj. Zato smo se tudi odločili, da bo to prvi komad, ki bo ob izidu nove plošče izšel kot single. Je glavna vez med našo prvo ploščo in tem, kar delamo danes, zato lahko mirno rečemo, da je pesem Polja mladih let najbolj Boemski komad na tretji plošči in eden izmed predvidenih bodočih koncertnih biserov. Za skupino je to tudi eden najljubših komadov za igranje v živo. Z aranžmajem tega komada smo imeli najmanj težav, ker smo ga kot band začutili v trenutku, ko nam ga je Matic predstavil na vajah. Vsi smo se strinjali, da je to to! To je naš stil, naš zvok in to je tudi komad, za katerega smo porabili najmanj časa za dodelavo, končna posneta varianta pa se najmanj razlikuje od prve verzije. Polja mladih let je naša vez s preteklostjo in navdih za prihodnost,” so ob predstavitvi komada povedali Bohemovci.
 
Odličen godalni aranžma Matjaža Predaniča in živa godala dopolnijo rockersko sliko kot celoto, ki ji zabavni pečat daje uvodni verz: “Nekoč ne dolgo še tega, živela je čebelica …”
 
BOHEM – Polja mladih let BOHEMPoljaMladihLet.mp3
 
Bohem so eni zadnjih klasičnih rock skupin, ki vztrajajo na svoji prepoznavni poti, kjer njihov zvok dopolnjujejo zanimivi godalni aranžmaji, spevne melodije in himnični refreni. Ne želijo postavljati novih mejnikov, niti replicirati aktualnih zvokov harmonike, aktualne elektronike ali se obvezno prilagajati trenutnim radijskim željam in to jih postavlja na samosvoj glasbeni pediestal, na katerem kraljujejo že celih deset let.
 
Svojo dekado glasbenega ustvarjanja bodo na bohemski način pričarali na velikem valentinovem koncertu, ki se bo 14.2. ob 20h zgodil v rodnem Trbovlju. Gostje so za ta poseben dogodek skrbno izbrani in zato se jim bodo na odru pridružili: Ženska vokalna skupine Lipa Litija in zasavski godalni orkester Poco Meno Mosso.