Foto: Alan Orlic
Mi2 v akustični različici v Orto baru
5. marec, 2012
GorA RockA letos že osmič!
5. marec, 2012

Brez strahu je peti videospot skupine Adam

Foto: Jani Ugrin

Foto: Jani UgrinSkupina Adam predstavlja svoj peti videospot. Tokrat za skladbo Brez strahu.

Camera: Jani Ugrin
Editing: Studio Felicijan Sedmak
Skupina Adam posebne predstavitve gotovo ne potrebuje več. Peter Dekleva, Damir Lisica, Anej Kočevar in Gregor Jakac so glasbeniki, ki v svoji glasbi združujejo silovite  instrumentalne vložke, markantne melodije in močna besedila. Sodelujejo z večino opaznejših glasbenikov, njihov prevnec Alfa pa je po mnenju medijskega sveta eden izmed pomebnješih izdelkov na področju rock glasbe v našem prostoru.
Ob plošči so nastajanje posameznih pesmi predstavili v internetni seriji Alfablog, od izdaje plošče pa so posneli tudi štiri videospote za skladbe Odnosi med srečnimi, Otroci brzine, Modrost in Novi svet, in odigrali 50 koncertov širom domovine.
Med svojo prvo koncertno turnejo so skrbno vodili tudi svojo fotogalerijo. V njej so zabeleženi vsi nastopi v obliki fotografij, ki jih je posnel fotograf Jani Ugrin. Ker pa gresta danes kamera in zvok z roko v roki, so Adam na podlagi posnetkov, ki jih je posnel omenjeni fotograf, izdelali tudi nov videospot. 
Pri videospotu za single z naslovom Brez strahu gre za vizualno beležnico z njhove Alfaturneje, v okviru katere so obiskali večino pomebnejših festivalov (Schengenfest, Rock Otočec, Itak Džabest, Pivo in cvetje, Gora Rocka, Majske igre, Teden mladih itd) in klubov (Kino Šiška, Cvetličarna, Mostovna, Lokalpatriot itd).
Video dvojček skladbe Brez strahu torej prikazuje oblico sproščenih trenutkov iz zaodrja, veličasnih posnetkov s koncertnega dogajanja, priprav na nastope, nepredvidljive zaključke noči itn. Ravno to daje videospotu potrebno pestrost in predvsem iskrenost.
V produkciji še vedno ostajajo zvesti “sam svoj mojster” tehniki, montažo pa je zopet prevzela produkcijska skupina Felicijan-Sedmak.
V sami pesmi se bodo prepoznali vsi, ki sledijo svojim sanjam in verjamejo vanje v takšni meri, da so se jim pripravljeni popolnoma prepustiti in jih preprosto kar živeti. Brez strahu se dotikajmo roba s skupino Adam.