Nov videospot skupine Farty Animals Ne mor’š ‘met vsega
4. december, 2013
Werefox z novim videospotom The Redneck Genius Story
4. december, 2013

Brezpotje, novi spot skupine Momento

Foto: Rok Carl

Foto: Rok Carl

Najnovejša pesem skupine Momento z naslovom Brezpotje je dobila vizualno podobo. Pod režisersko taktirko Sama Hajtnika in snemalca Roka Carla je nastal kolaž utrinkov akustične turneje, na katero so se fantje s kitaro v roki podali septembra letos. 

V dveh dneh so obiskali okoli trideset slovenskih mest in prav po rockersko, sredi ulice, sredi mestnega vrveža postavili zvočnike in zaigrali svojo zgodbo. Odzivi so bili odlični, ljudje imajo kljub težkim časom še vedno radi glasbo in glasbenike, ki igrajo s srcem. To je skupini Momento dalo nova krila in še bolj pridno se lotevajo novih skladb za svojo naslednjo ploščo, ki naj bi izšla spomladi.
 
Pesem Brezpotje, ki je izšla oktobra letos, je avtorski prvenec basista skupine, Marka Jakopina. “Pesem govori o življenjskih preizkušnjah, ki jih obrnemo sebi v prid in iz katerih izstopimo boljši ljudje,” je o pesmi povedal Marko in dodal: “Gre za hojo po neustaljenih in neodkritih poteh – samo tako lahko odkrijemo nekaj novega, nekaj boljšega. To je hoja po poti sprememb.”