V letu 2017 prihaja Sozvočje Primorske
20. november, 2016
Foto: Branko Furlanič
Lean Kozlar predstavlja singel in video Pada
21. november, 2016

BRO predstavlja novo skladbo Njiva – žetvena pesem

Vsestranski in angažirani glasbenik Mate Brodar s skupino BRO predstavlja novo pesem – Njiva – žetvena pesem -, ki bo brez dvoma v javnosti  zasluženo sprožila velik odmev.  »Pesem Njiva-žetvena pesem govori o eni izmed bolj zapletenih in zanimivih  zmot zadnjih 100 let prepovedi marihuane. Navdih sem dobil ob zadnjem obisku Jamajke, kjer so to rastlino, kot tudi marsikje drugod, že legalizirali,« je Mate povedal ob izidu pesmi.
 
Ob obisku Jamajke ga je posebej presunilo, da imajo na tem karibskem otoku, kjer so o marsičem nazori še vedno nazadnjaški, tako odprt pogled na marihuano oz. konopljo in razumejo koristi, ki jih legalizacija le-te prinaša.
 
BRO – Njiva – Žetvena pesem BRONjivaZetvenapesem.mp3

»Nasprotij in nerazumljivih stvari okoli konoplje je toliko, da bi lahko napisal cel album pesmi na to tematiko, držal pa sem se očitnih, saj njena vsestranska uporabnost, zdravilni učinki, nesmiselnost tovrstnih prohibicij in očitne prednosti, ki bi jih lahko imeli, če bi bili dovolj odprti in razgledani. Če bi na primer bili vsaj dovolj vizionarski, zbrali pogum ter razum za legalizacij, bi lahko na ta način pomagali marsikomu, ki nima druge možnosti, da bi pozdravil sicer morda “neozdravljive” bolezni. A bomo očitno, kot je pri nas običajno, čakali na navodila iz Bruslja, medtem pa bodo v tem času marihuano legalizirali vsi okoli nas,« pravi Mate.
 
Mate je videospot posnel v sodelovanju z režiserjem Markom Duplišakom ter društvom Panonetum na lokaciji v Goričkem.
 
Zasedbo BRO bomo ponovno videli v akciji na letošnjem sicer manj izpostavljenem Rasta Santa Partyju, ki bo imel svoj postanek 14.12. 2016 v domačem Mariboru na Trgu Leona Štuklja. Videli jih boste lahko tudi na tradicionalnem Dublab dogodku, ki bo 26.12. 2016, v Channel Zero na Metelkovi v Ljubljani. V razširjeni verziji skupaj s Brass Band Radlje pa boste skupino BRO videli na odru 19.12. 2016 v okviru ljubljanskega decembrskega dogajanja na Novem Trgu (med 19.00 in 21.uro).


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.