Foto: Marko Ocepek
CoverLover predstavljajo Vse je v glavi
25. januar, 2013
Foto: Matic Kostanjšek
Bohem vabijo k sodelovanju pri videospotu za skladbo Nihče iz vesolja
25. januar, 2013

BRO razstavlja srca z videospotom za skladbo Razsta

Foto: Marko Pigac

Foto: Marko Pigac

Mate Brodar – BRO predstavlja nov singel z naslovom Razsta, za katerega je posnel tudi animiran videospot. V pesmi, ki govori o vsem poznani temnejši strani ljubezni, je odlična vokalistka Polona Leben tista, ki BRO-ju razstavlja srce.

Teskt je BRO napisal skupaj s Trkajem, sam je posnel skoraj vse inštrumente razen bobnov, ki jih je prispevala mariborska reggae eminenca Matej Horvat Mato, Martin Janežič Buco je odigral tolkala, na violini pa jih je spremljala izvrstna violinistka Brina Nataša Zupančič.

Videospot za pesem Razsta, ki dopolnjuje BRO-jevo najnovejšo ploščo Smoods, je ročno risana animacija umetnice Andreje Završnik. Sicer krajinska arhitektka Andreja, je veliko strast našla tudi v kreiranju vizualnih interpretacij glasbe. Je avtorica risane animacije za pesem Tam na koncu drevoreda, avtorja Vlada Kreslina in vizualni člen pri projektu Mediocore, s katerim so nastopili na Animateki 2010.

BRO bo 8. februarja nastopil na letošnjem Slovenskem Tednu Glasbe v Kinu Šiška. Še pred tem, pa ga lahko v živo doživite v Ravnah na Koroškem v klubu Kompleks, in sicer 1. februarja zvečer.

Končno pa bo plošča Smoods doživela tudi svoj promocijski koncert, kjer bo Mate predstavil še vse ostale pesmi z omenjene plošče. Vabljeni, na ta prav poseben dogodek, v četrtek, 28. februarja, v Channel Zero.