Joe Satriani prihaja v Ljubljano
21. maj, 2013
Dreamwalk se vračajo na sceno s pesmijo Next big thing
21. maj, 2013

Čarobnice Vlada Kreslina že na policah

foto: Polona Eržen

foto: Polona Eržen

Vlado Kreslin predstavlja nov album, kar trojne Čarobnice, ki so nekakšna naslednja stopnja Kreslinčic izpred enajstih let. Trojni album prinaša tri ure zimzelenih uspešnic, nepozabnih duetov in koncertnih posnetkov. Čarobnice vas bodo začarale z novimi verzijami že poznanih skladb, z edinstvenimi dueti, od prekmurske muzike do sevdaha in bluesa, slišite pa lahko tudi kako še nepoznano skladbo.

Čarobnice prinašajo petdeset skladb. Na prvem ploščku slišimo kup Kreslinovih zimzelenčkov (od Poj mi pesem do O, Vrba) in tri do zdaj neobjavljene skladbe. Prva med njimi je romantično nostalgična, aktualni single Tisti bejli grm, ki ga Vlado prepeva s svojim, 85-letnim, očetom Milanom. 
 
Na drugem ploščku zvenijo dueti in glasbena sodelovanja, ki so se Kreslinu zgodila v zadnjih desetletjih. Tu lahko slišimo Parni Valjak, Mary Coughlan, Nena Belana, Neisho, Radeta Šerbedžijo in ostale.
 
Na tretjem nas preseneti  legendarna melodija iz televizijske serije Čisto pravi gusar in še nekaj  starih biserov. Pravo doživetje koncerta prinesejo  posnetki s koncertov –  tukaj so  Severa Gjurin v skladbi Od višine se zvrti, Beltinška banda v Daj mi Micka pejneze nazaj, Mešani pevski zbor Krka v  pesmi Še je čas, Allan Taylor v Daleč je moj rojstni kraj in še nekateri.
 
Čarobnice so izšle pri Založbi Kreslin. Novi kolektivizem je oblikoval ovitek, ki ga krasita fotografiji Polone Eržen. Za končno zvočno podobo in produkcijo je poskrbel Gal Gjurin, za lektoriranje pa Eva Strmljan Kreslin. Distibucija albuma – založba Dallas.