foto: Rok Carl
Skupina Momento se vrača v Koper
5. november, 2013
Foto: Dejan Nikolič
Nuša Derenda z novim video spotom za pesem Kakor ptica, kakor pesem
6. november, 2013

Children of bodom bodo zatresli Ljubljano

To jesen nam grozi še ena sapo jemajoča turneja. V okviru turneje Halo Of Blood Over Europe 2013 bodo evropske odre oblegali Children Of Bodom. V ljubljanskem Kino Šiška se bodo ustavili 19. novembra. 

Eni najvidnejših predstavnikov finskega metala nas bodo tako po nekaj letih ponovno obiskali. Držali so obljubo, da pridejo v dobri družbi. Gostje turneje so namreč poljski ekstremneži Decapitated in mladi up finskega metala Medeia.
 
Leta 1993 ustanovljena skupina vse od svojih začetkov predstavlja nekakšen fenomen v ekstremni glasbi. V začetku so pozornost privlačili s svojo mladostjo in imenom, ki izhaja iz nikoli razjasnjenega masakra ob jezeru Bodom. Kmalu so s svojim značilnim mešanjem brutalnosti, spevnosti, melodičnosti in tehničnosti postali glasniki nove generacije metalcev, katerih heroj je postal  kitarist in pevec Alexi Leiho.
 
Po dvajsetih letih ustvarjanja je v začetku junija luč sveta ugledal njihov sedmi album Halo Of Blood, ki prinaša svežino in modernost, pomešano s klasičnim COB zvokom in vsemi elementi, ki že dvajset let prepričujejo tako poslušalce kot kritike. Oboji so ob novem izdelku ponovno padli na kolena.
 
19. novembra se lahko v živo prepričate, zakaj je skupina mladcev iz Finske pred leti zavzela sam vrh metalskega Olimpa in tam ostala do danes.
 
Decapitated so zasedba, zaprisežena tradiciji ekstremnega metala njihove domovine Poljske. Iz senzacije, katero so ob svojih začetkih predstavljali zaradi mladosti svojih članov, so se z leti razvili v eno najvidnejših zasedb tehničnega death metala stare celine.
 
Decapitated predstavljajo poljsko pokončnost in neuklonljivost, zaradi katere so kljub tragičnim dogodkom vedno nadaljevali z uresničevanjem svoje vizije. Njihovi nastopi so eksplozivni, udarni in prava paša za ušesa. Vendar pazite! Niso za šibke vratove!
 
Mladi up finske metal scene trenutno domuje v valilnici tega svetovno znanega zvoka finskega melodičnega metala – Spinefarm Records.
Zasedba, ki svojo glasbo definira kot nekakšen alternativen death metal, bo odprla ljubljanski koncert. Z dvema albumoma v žepu in dobro bero odrske kilometrine so Medeia pripravljeni, da vas vpeljejo v nepozaben večer ekstremov.
[iframe width=”600″ height=”338″ src=”//www.youtube.com/embed/GCztVAF_f0k” frameborder=”0″ allowfullscreen ]