Tide s singlom Make me feel
25. julij, 2016
Aleksander Novak predstavlja singel Našel sem jo tam
6. september, 2016

Čipkarija za slovo poletju

Klub idrijskih študentov v mesecu avgustu že tradicionalno pripravlja enega najodmevnejših festivalov v občini – Čipkarijo. Gre za reprezentativni projekt KIŠ-a, ki privablja različne generacije s precejšnjim številom dogodkov s področja športa, kulture, izobraževanja in razvoja.

 Anja Fortuna, predsednica Kluba idrijskih študentov (Kiš), nam je dejala, da je namen festivala prav ta, da se v desetih dneh združi vrsta različnih dogodkov, ki bi pritegnile celotno lokalno in širšo skupnost. Čipkarija je namenjena vsem, ne zgolj študentom.
 
Letošnja, že 21. po vrsti, je do tega četrtka ponudila kup športnih dogodkov, ustvarjalnih delavnic, tradicionalno dobro obiskano petkovo elektroniko in stand up komedijo. Prizorišče nocojšnjega metal koncerta bo klub Swenak, jutrišnji petek bo prav tam Obzorje št. 15, dopoldne še tek po Rakah in ustvarjalne delavnice za najmlajše v mladinskem centru. Vsako leto je glavni dogodek Čipkarije sobotni zaključni koncert, kjer zveneča glasbena imena v Idrijo pripeljejo precej obiskovalcev tudi iz drugih krajev po Sloveniji. Letos bodo festivalu pomahali v slovo Jinx, Elvis Jackson, Gramophondzie in John F. Doe.
Fortunova poudarja, da poskuša idrijska mladina s Čipkarijo obujati že pozabljene lokacije v mestu, ki bi lahko, ob vzpodbudi in finančnem vložku, postale zbirališče kulturnih ustvarjalcev. V Kaizer parku so že lani pripravili glavnino glasbenega dogajanja, Filmsko gledališče jim služi za stand up, otvoritev festivala je potekala na idrijskem gradu. Lokacije, ki so za Idrijo in njeno zgodovino izjemnega pomena. 
Dobrodelnost, prostovoljstvo in mladinski aktivizem skozi mlade lokalne študente počasi, a zanesljivo kapljajo v lokalno skupnost. Iz leta v leto se kaže, da tudi mesto Idrija vedno bolj diha s festivalom.