Mi2 s singlom Stara duša napovedujejo rdečo nit novega albuma
28. maj, 2014
Foto: Miloš Horvat
Svarogov predstavlja singel v Portorožu na postaji
28. maj, 2014

Dan 202 s Tabuji

Val 202 pod znamko Dan 202 v četrtek, 12. junija, v Križankah nadaljuje tradicijo kakovostnih koncertov domačih izvajalcev. 

Za razliko od dogodka izpred dveh let, ki so ga pripravili z izvrstnimi Elevators v sodelovanju z različnimi domačimi izvajalci, ter nadgradili s koncertom Keane, se letos vračajo k novi stari drugačnosti. 
 
K sodelovanju so namreč ponovno povabili Simfonični orkester RTV Slovenija, ki ga bo tokrat vodil Rok Golob, nosilna glasbena skupina pa bo Tabu. Del programa bo izvedla skupaj s simfoniki, del sama, del z nepričakovanimi gosti (tudi z Nino Vodopivec, prvotno pevko, ki je s svojo energičnostjo in karizmo pomembno zaznamovala skupino Tabu) vse skupaj pa še neslišano, nevideno, nenavadno in drugačno. 
 
Tabu so kolektiv, ki se je z mnogimi uspešnicami usidral v kolektivni glasbeni spomin Slovencev. Dobra vila, Tabu, Lahko sem srce, Divje, Ocean, Angel, 42, Oblak za dva, Poljubljena, Hvala za ribe … so samo nekatere skladbe, ki so se že zapisale v zgodovino slovenske popularne glasbe. 
 
Letos mineva 15 let njihovega bogatega ustvarjanja, ko doživljajo novo obdobje, katerega eden vrhuncev bo zagotovo tudi Dan 202 v Križankah.