Foto: Bojan Pipalovič za Reload
Gary Beck ga je odpeljal
18. februar, 2013
In Viktorja dobi – Zarolaj.si?
19. februar, 2013

Dan D bodo zadnji koncert turneje Tiho izdali na CDju

8. marec ne bo samo dan, ko bodo Dan D v Kinu Šiška še enkrat odigrali Tiho, ampak bo tudi dan, ko bodo predstavili nov, istoimenski album!

Sedemnajst koncertov se je zgodilo v okviru turneje Tiho, ki bo mnogim poslušalcem ostala v drugačnem spominu, kot pa vsi dosedanji živi nastopi Dan D. In enega od teh koncertov so fantje zabeležili na nosilec zvoka, ki bo prvič predstavljen ravno na koncertu v Kinu Šiška. 

Turneja Tiho je bila v marsičem presežek ustvarjanja Dan D, pa tudi presežek kar se tiče zbliževanja s poslušalci. Z vsemi sodelavci in člani lokalnih ekip so naredili vse, da bi se na vseh sedemnajstih koncertih vzpostavila posebna vez z občinstvom, ali kot so zapisali fantje sami: “Turneja Tiho nas je ponovno zbližala, ločnica med nami in vami se je zabrisala.”

Prvi in zadnji sta vedno nekaj posebnega, zato so ravno zadnjega – iz novomeškega Lokalpatriota – izbrali za dokument, ki spominja na to posebno vez in opominja, da so meje samo v glavah in da jih ravno z glasbo lahko porušite do tal.

Ena sedemnajstina, za prav vsak večer, ki so ga Dan D delili z vami.