Poletje v Bukowci tudi letos s pestrim programom
9. avgust, 2013
Foto: Zoran Abram
Nina Pušlar v videu akustične priredbe skladbe Saj sva skupaj
11. avgust, 2013

Danes se pričenja dobrodelni Festival Fronta

Festival Fronta je dobrodelni kulturni festival, ki ga letos že tretje leto zapored organiziramo člani  Mladinskega kulturnega umetniškega društva – MKUD Kobarid. Potekal bo od 9. do 17. avgusta v Kobaridu.

Kot vsako leto do sedaj, bomo izkupiček tudi letos namenili v dobrodelne namene – v pomoč otroku, ki ga je prizadela bolezen. Po tem, ko je akcija za Gajine korake požela množičen odziv in se zaključila preden smo Frontovci uspeli izpeljati festival, nam je na ušesa prišla še ena zgodba punčke, ki potrebuje našo in vašo pomoč. Odločili smo se, da zbran denar iz 3. ofenzive namenimo 10-letni Kristini, ki je zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpela v avtomobilski nesreči, ostala popolnoma odvisna od pomoči njenih bližnjih. Ker deklica hitro raste, je premagovanje stopnic iz dneva v dan večji izziv za njene starše. Denar torej zbiramo za izgradnjo dvigala. Spodbudna novica je, da so polovico denarja že zbrali na OŠ Most na Soči, po Fronti, pa bo organiziranih še nekaj dogodkov in prireditev, kar bi moralo zadostovati, da bi Kristina imela zgrajeno dvigalo že v tem letu. Tega si tudi Frontovci močno želimo in skupaj z vašo pomočjo smo prepričani, da nam bo uspelo.
 
Že na 1. in 2. Festivalu Fronta, smo bili priča zanimivemu in nepozabnemu dogajanju, letos pa Vam organizatorji obljubljamo še več! Čaka nas ogromno dogajanja s področja zabave, kulture, umetnosti in športa.
 
Med vikendi imamo za Vas pripravljena zveneča imena slovenske glasbene scene. Prejšna leta so nam sredstva že pomagali zbirati Tinkara Kovač, Gal Gjurin, Adi Smolar, Trkaj, Omar Naber, Alya, Don Mentony band in še mnogi drugi. Letos pa so se jim pridružili še: 
  • Billysi, Puppetz, Artenigma (9.8.2013), 
  • Nude, Društvo mrtvih pesnikov, Neon (10.8.2013)
  • Tide, Carpe Diem, No Agenda (16.8.2013)
  • Bohem, The Users, Svenson (17.8.2013).