Manouche v novem singlu Me ljubiš kej?
3. november, 2014
Mitja Podlesnik z novim singlom Do srca
3. november, 2014

December v znamenju treh zaporednih jamov skupine The Dreams

S skupino The Dreams bo koncertital mojster blues kitare AG Weinberger.

Slovenska jam rock skupina The Dreams pripravlja v drugi polovici decembra tri zaporedne koncerte. Prvega 18. decembra v Amfiteatru Druge gimnazije v Mariboru, drugega in tretjega pa 19. in 20. decembra v Gledališču Glej v Ljubljani. Skupina, ki je od nastanka konec leta 2011 odigrala preko 50 koncertov v Sloveniji, Italiji, Avstriji ter na Hrvaškem, pripravlja za obiskovalce vseh treh koncertov prav posebno doživetje. V novembru bodo namreč do sedaj ustaljenemu programu velikanov ameriške jam rock glasbe kot so The Allman Brothers band, Gov’t Mule in Tedeschi Trucks band ter nekaterim klasičnim blues skladbam, dodali obilico novih. Med njimi bodo tudi avtorske, saj na decemberskih koncertih pripravljajo tudi živo premiero njihovega prvega singla Lift You Up, za katerega je besedilo prispevala Tinkara Kovač, glasbo pa kitarist skupine Luka Vehar. 
 
Koncerta v Mariboru in Ljubljani bo obeležilo tudi ekskluzivno sodelovanje z v Romuniji rojenim mojstrom blues kitare AG Weinbergerjem, ki je v svoji karieri 7 let živel in delal v ZDA, v domovini pa velja za pravo legendo bluesa, saj je oder delil tudi z imeni kot so Al DiMeola, Chick Corea, John Mayal ali James “Blood” Ulmer . Na ljubljanskem koncertu se bo kot posebna gostja pridružila tudi Tinkara Kovač. 
 
Gledališče Glej postaja tradicionalno prizorišče koncertov skupine The Dreams v Ljubljani, saj so tam nastopili že lanskega decembra in letos aprila, ko so koncert tudi posneli. Posebni gostje aprilskega koncerta so bili Vlado Kreslin, Matevž Hamo Šalehar, Robert Ivačič in Janc Gali. The Dreams pa obljubljajo zanimive goste tudi na tretjem tradicionalnem jamu v Gledališču Glej, ki bo 20. decembra. Skupina bo o gostih na koncert v Mariboru ter na tretjem jamu v Gledališču Glej javnost obvestila v prihajajočih tednih.