Intervju z Urško Majdič, pevko skupine Billysi
6. marec, 2013
GoGs predstavljajo singel Vodi me
7. marec, 2013

Deveta GorA RockA pričela s predprodajo

Foto: Zaklop

Foto: Zaklop

Dobrodelni festival GorA RockA bo letos doživel že svojo deveto ponovitev. Od petka, 21. junija, do nedelje, 23. junija, se bo na Šentviški planoti (v bližini Tolmina) festival odvijal tudi letos.

Do sedaj so festival obiskale že vse večje slovenske in nekatere tuje rock zasedbe (Big Foot Mama, Elvis Jackson, Tinkara Kovač, Dan D, Bohem, Pero Lovšin, Zablujena Generacija, The Drinkers, Pankrti, Zmelkoow, Prljavo Kazalište, Let 3, tabu, Mi2…). Kot vsako leto pa boste v objemu idilične pokrajine lahko uživali tudi ob pestrem dodatnem programu (športni, kulturni in zabavni dogodki) in sedaj že tradicionalnemu brezplačnemu kampiranju z brezplačnim zajtrkom in kosilom po ugodnih cenah.

So pa organizatorji ob pričetku predprodaje že razkrili, da bosta na letošnji izdaji festivala GorA RockA nastopili zasedbi Mi2 in Happy Ol’ McWeasel. V predprodaji si lahko prvih 300 vstopnic, oz. najkasneje do 15. marca, le-to lahko zagotovite že za samo 15 EUR.

Organizatorji festivala vsako leto poskrbijo tudi za dobrodelnost, saj je celoten izkupiček festivala namenjen lokalni skupnosti in posameznikom. Z zbranim denarjem so lansko leto kupili večje število defibrilatorjev za odročna ombočja tolminske občine, pred tem pa so že uredili otroška igrala v vrtcu Šentviška Gora in na Prapetnem Brdu, prispevali k obnovi igrišča na Šentviški Gori, izgradnji igrišča za odbojko na mivki, obnovi šolske telovadnice, k obnovi trga na Šentviški Gori, vlečnice na smučišču na Ponikvah, obnovi strešne kritine mladinskega centra na Prapetnem Brdu, denar so podarili bolni Miji, zbirali so zamaške za Anžeta … Dobrodelnost je organizatorjev glavni cilj, poleg tega pa z ugodnimi cenami vstopnic želijo omogočiti udeležbo na festivalu prav vsakemu posamezniku.