Samuel Lucas in Nermin Puškar v singlu Još je tu
29. april, 2014
Boris Janev v novem singlu Z mano zaspi
5. maj, 2014

Die Hamsters s Prvomajanjem v Šentjerneju začeli s pisanjem svoje zgodbe

Na letošnji predvečer prvega maja se je na Hipodromu v Šentjerneju ponovno zbralo ogromno glasbenih navdušencev. Tradicionalno Prvomajanje je otvorila še neuveljavljena skupina Die Hamsters, ki je dobro ogrela občinstvo za nastop skupine Zaklonišče prepeva, nastop Riblje Čorbe pa je dogajanje prestavil še prestavo višje.

Prvomajanje je tradicionalni dogodek, ki je tokrat potekal že kar 17. leto zapored, nastopali pa so Die Hamsters, Zaklonišče prepeva in Riblja čorba. Koncert je odlično uspel, publika je bila odlična, dogodek pa je bil ponovno raj za glasbene navdušence. Poleg glasbe ni manjkalo tudi alkohola, saj so morali reševalci še pred začetkom koncerta pomagati posameznikom, ki so pregloboko pogledali v kozarček.
 
Kljub relativno zgodnji uri se je občinstvo začelo nabirati že ob nastopu skupine Die Hamsters. Čeprav je skupina še dokaj nova na sceni in njihove skladbe niso tako znane, je bil odziv publike na njihov nastop odličen. Ljudje so sloneli ob ograji in poslušali njihovo značilno igro bobnov in basa, podprtega z zvoki kitar in melodično izraznostjo vokalistke. Število poslušalcev se je z vsako skladbo povečevalo, njihovo izvedbo pa so pohvalili celo člani skupine Zaklonišče prepeva, ki so nastopili za njimi.
 
Zaklonišče prepeva je imelo nekoliko lažjo nalogo, saj je bila publika ob njihovem nastopu že dodobra razgreta. Kljub temu, da je občinstvo poznalo njihove skladbe z nove plošče, so največ ovacij poželi njihovi starejši hiti – Žitije Miče Muričija, Glasajte za nas, Hasan iz azila, Odoh majko u rokere in nepogrešljiva priredba Blaševičeve Računajte na nas.
 
Z nastopom Riblje Čorbe se je dogajanje prestavilo še prestavo višje in žur se je nadaljeval do jutranjih ur. Kljub nenehni grožnji dežja, le-tega ni bilo. Kres je zagorel, Prvomajanje pa pustilo zanimive spomine.
 


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.