Melos predstavlja skladbo in videospot Prva, zadnja in edina
6. september, 2016
2CELLOS v Stožicah s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija
6. september, 2016

Ditka predstavlja novo skladbo Drugi breg želja

Ditka predstavlja novo skladbo z naslovom Drugi breg želja. Tudi tokrat je uglasbila pesem Ferija Lainščka, za priredbo pa je poskrbel Gorazd Čepin. 

Vedra skladba za poletno razpoloženje, ki je nastala v Gogo Music studiu, napoveduje Ditkino novo zgoščenko, ki bo izšla septembra letos. Za zgoščenko z naslovom Ne spreminjaj me uglašena avtorska ekipa namreč pripravlja deset uglasbitev Lainščkove poezije.
 
Ditkino sodelovanje s pesnikom sicer sega v leto 2013, ko je na zgoščenki z naslovom Ne bodi kot drugi ob svojih avtorskih skladbah ter uglasbenih pesmih Toneta in Marka Pavčka zapela še nekaj njegovih. Prav naslovna pesem se je tedaj poslušalcem zelo priljubila in je z leti postala prava himna mnogih mladoporočencev, saj jo pevka še danes pogosto izvaja tudi na porokah.
 
Ditka in Feri Lainšček pa sicer skupaj nastopata tudi s svojevrstnih in zmeraj dobro obiskanih pesniško – glasbenih dogodkih, kakršni so pri nas sicer redkost.
 
Ob Ditkini zgoščenki prihaja septembra letos med bralce tudi dolgo pričakovana nova pesniška zbirka Ferija Lainščka z naslovom Demon ljubezni. Skupaj z likovno opremo in ilustracijami Zore Stančič jo bo natisnila Cankarjeva založba. Za to priložnost mlada glasbenica in pesnik že načrtujeta pesniško – glasbeno popotovanje v mnoge kraje v Sloveniji.
DITKA – Drugi breg želja DITKADrugibregzelja.mp3