21. festival Jazz Cerkno
21. april, 2016
Kapobanda – klobuk dol
23. maj, 2016

Ditka predstavlja novo skladbo in videospot Silence

Ditka se predstavlja z novo avtorsko skladbo Silence, s katero je postala ena izmed treh zmagovalk, natečaja za mlade glasbene skupine in izvajalce, 30 years for you.

Ditka je s svojo spremljevalno skupino, ki jo sestavljajo Ilj Pušnik na kontrabasu, Dani Hartman na tolkalih, Jure Praper na električni kitari in Gorazd Čepin na klaviaturah, v sodelovanju z ekipo Zarolaj.si, za skladbo Silence posnela tudi videospot. 
DITKA – Silence DitkaSilence.mp3
 
Ditka prihaja iz glasbene družine, tako da je že pri devetih letih nastopila na svojem prvem otroškem festivalu, pri enajstih je posnela prvi album, naslednje leto pa je že zmagala na festivalu Fens s skladbo Album s slikami. Od takrat dalje redno nastopa na različnih festivalih in natečajih, tako doma kot v tujini.
 
Ditka, ki je leta 2013 izdala svojo zgoščenko Ne bodi kot drugi, na kateri je bilo tudi pet avtorskih skladb v angleščini, nadaljuje svoje glasbeno ustvarjanje, ki je znano tudi po sodelovanji z različnimi slovenskimi pesniki, kot so Feri Lainšček, Tone Pavček in Marko Pavček. Prav naslovna skladba albuma Ne bodi kot drugi, je postala prava himna mladoporočencev in jo Ditka redno izvaja na porokah po vsej Sloveniji.
 
Že čez nekaj tednov bo Ditka predstavila novo skladbo Drugi breg želja, za katero je besedilo prispeval Feri Lainšček in bo uvrščena na Ditkin prihajajoči album, ki bo izšel letošnjo jesen.