DITKA v poletje z novim singlom Po poljube
19. junij, 2017
Lepa si Nine Pušlar
30. november, 2017

Drago Mislej – Mef zaključil razprodano Sozvočje Primorske

V jašku Frančiška se je sinoči odvil še zadnji iz cikla koncertov festivala Sozvočje Primorske. In tudi ta je bil – kot pet tistih pred njim, razprodan. Glasbeni večer je z nastopom primorskega glasbenika Draga Misleja – Mefa ponudil izjemno zanimivo izkušnjo, saj prizorišče, avtentični rudniški ambient, ki sicer služi kot razstavni prostor, še ni gostilo glasbenih izvajalcev.

Spajanje vrhunskih izvajalcev slovenske zabavne glasbe s prizorišči z bogato kulturno dediščino, v katerih prideta na plan ves talent in prezenca domačih glasbenikov, se je izkazalo za zadetek v polno.

Organizatorji so s festivalom Sozvočje Primorske začeli letos februarja, ko sta kot prva imela čast nastopiti Tone Kregar in Jernej Dirnbek iz zasedbe Mi2, poezijo sta takrat prebirala in pela nikjer drugje kot v idrijski rudniški topilnici. Nato so se zvrstili Severa in Matevž Šalehar – Hamo v tolminskem muzeju, Iztok Mlakar, ki je nasmejal publiko v cerkljanskem muzeju, Ditka in Feri Lainšček sta navdušila v Bevkovi rojstni hiši v Zakojci, Drago Mislej – Mef pa je, kot že omenjeno, navdušil zbrane poslušalce v jašku Frančiška.

Glasbeni večeri so prav vsi po vrsti pokazali, da že tako zanimive zgodovinske lokacije dobijo s takšnimi prireditvami še dodatno razsežnost, vnaprej razprodani koncerti pa so organizatorjem in tistim, ki so jim ob začetku festivala Sozvočje Primorske, stali ob strani, velik dokaz, da so poslušalci od blizu in daleč željni drugačnih, zanimivih, nenavadnih dogodkov, ki ponudijo za kanček več od običajnega.