Petra Slapar predstavlja skladbo Arelena
6. december, 2013
Foto: Klemn Štular
Božični DeeJay time in Inna ogrela Halo Tivoli
8. december, 2013

Drink’n’roll žur s skupino The Drinkers v Škofji loki

V soboto, dne 14.12.2013, bodo enega zadnjih letoošnjih koncertov vknjižili tudi kremeniti drink ‘n’ roll nepridipravi The Drinkers.

The Drinkers je slovenska rock skupina, ki sta jo leta 1993 v Litiji ustanovila kitarist in član skupine Niet Robert Likar ter pevec Sandi Kolenc – Koli. Poleg njiju so bili v prvotni zasedbi še bobnar Andrej Žibert, basist Miro Medvešek in klaviaturist Evgen Malis.
 
Pogost motiv njihovih besedil je alkohol – svoj slog sami imenujejo drink’n’roll. Njihov prvi album z naslovom Lepi in trezni je izšel leta 1995, dve leti kasneje pa drugi, Žeja. Najbolj znana skladba na njem je bila Deset majhnih jagrov, priredba skladbe Zehn kleine Jägermeister skupine Die Toten Hosen. Konec leta 1998 so znova vzbudili pozornost s singlom, na katerem je bila skladba Ko to tamo peva (priredba istoimenske skladbe skupine Bijelo dugme), ki je takrat prišla na vrh slovenske lestvice singlov. Leta 1999 sta izšli dve izdaji, album Pivolucija in mini album Zadnja večerja s priredbami božičnih pesmi. Deseto obletnico je skupina praznovala z izdajo albuma Prohibicija in velikim koncertom v Trbovljah.
 
Leto 2003 je bilo za The Drinkers tudi sicer prelomno. Frontman Sandi Kolenc je moral zaradi zdravstvenih težav za nekaj časa prenehati z delovanjem v skupini, poleg tega so zaradi nezadovoljstva nad promocijo novega albuma prekinili sodelovanje z dotakratno založbo Megaton. Naslednje leto so kljub temu nadaljevali s koncertiranjem, ob podpori novega kitarista Matjaža Živkoviča. V letu 2005 je skupino zapustil frontman, njegovo vlogo pa je prevzel Živkovič. V tej zasedbi so posneli material za nov album z naslovom Hajdi, ki je izšel leta 2007 pri novi založbi Multirecords, hkrati pa koncertirali po Sloveniji in Hrvaški.
 
Vedno žejni slovenski rock veterani The Drinkers so že končali s snemanjem novega albuma Recidiv, ki je zdaj v fazi miksanja. Izšel bo še pred koncem tekočega leta, predvidoma v decembru. Drinkersi so album snemali v zaključku poletja v studiu Ork. Po izdaji albuma bo takoj po vstopu v novo leto sledil promocijski koncert, katerega datum pa zaenkrat še ni določen.