Impulz z videom za prvi singel Nasmeh
10. september, 2013
Foto: Žiga Zdešar
Flirrt v najnovejšem videu za skladbo Grem
11. september, 2013

Društvo mrtvih pesnikov predstavlja videospot za singel Bojna črta

Foto: Dusan Smodej

Foto: Dusan Smodej

Društvo mrtvih pesnikov prehaja v nov ustvarjalni ciklus, za presenečenje po več singlih z zadnjega albuma Krog pa so posegli v svoje arhive in po skoraj štirih letih od snemanja dokončali montažo videospota Bojna črta za istoimensko skladbo z albuma Vojna in mir. 

DMP se tudi tokrat niso izneverili svoji tradiciji, saj gre kljub vojaško zvenečemu naslovu za ljubezensko pesem, nastalo pod peresom frontmana skupine Alana Viteziča, ki se v spotu, posnetem v okolici Ljubljane, skupaj z »vojnima kameradoma« iz skupine Markom Zajcem in Tomažem Koncilijo v vihri spopadov trudi preživeti na resnični bojni črti. 
 
Spot v režiji Klemna Dvornika je bil posnet jeseni 2009, ko je skupina za kratek čas delovala kot trio, se pravi še preden se ji je pridružil sedanji kitarist Peter Dekleva, ki ga posledično ne zasledimo v kadrih. Posneti material je več let ležal na hladnem, zdaj pa je po navdihu montažerja Gorazda Kernela dobil končno podobo v obliki videospota.
 
Fante iz skupine še po več letih na snemanje vežejo prijetni spomini in zanimive zgodbe, povezane z izbiro lokacije, scenografijo in rekviziti, ki so jih uporabili, na nek način pa je spot tudi hommage tistim mesecem, ki so jih precej mlajši skupaj preživeli v času služenja v slovenski vojski v vojašnici Novo mesto.
 
[iframe width=”600″ height=”450″ src=”//www.youtube.com/embed/tP6o6Q9g_Tk” frameborder=”0″ allowfullscreen ]