35. festival Melodije morja in sonca
15. junij, 2015
Arsen, spomni se na pisma, šopke rož …
18. avgust, 2015

Easy zagovalec 35. MMS-a

Foto: FPA

Foto: FPA

V soboto, 4. julija, zvečer je v portoroškem Avditorju potekal že 35. festival Melodije morja in sonca, na katerem je slavil Easy, ki je za skladbo Nekaj med nama prejel Veliko nagrado Melodij morja in sonca 2015. Festival je nastal v soorganizaciji RTV Slovenija, Avditorija Portorož in Občine Piran.

Velikega zmagovalca festivala Melodije morja in sonca so poleg strokovne žirije (25 %) izbrali tudi poslušalci s telefonskim glasovanjem (25 %), občinstvo v Avditoriju Portorož s posebnimi glasovalnimi vstopnicami (25 %) ter šest radijskih postaj – Radio Koper, Radio Maribor, 1. program Radia Slovenija, Radio Celje, Radio Murski val in Radio Sora (25 %).
 
Strokovna žirija, ki so jo sestavljali predsednik žirije Zvone Petek, Mojca Menart, Lean Klemenc, Alesh Maatko in Dragan Bulič, pa je podelila pet nagrad strokovne žirije:
* nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo je prejel Angelo Misterioso, kot avtor besedila skladbe Nekaj med nama izvajalca Easy;
* nagrado strokovne žirije za najboljšo priredbo je prejel Aleksander Valenčić, za skladbo Innamorarsi di te izvajalcev Francesco Squarcia & Sabrina Hebiri;
* nagrado strokovne žirije za najboljšo glasbo je prejel Francesco Squarcia za skladbo Innamorarsi di te izvajalcev Francesco Squarcia & Sabrina Hebiri;
* nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo je prejel izvajalec Easy;
*nagrada strokovne žirije za obetavnega izvajalca oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča pa je prejelaIna Shai.
 
Skozi večer prijetnih in sproščenih poletnih melodij sta občinstvo v Avditoriju Portorož ter pred malimi ekrani in radijskimi sprejemniki popeljala Lorella Flego in Mario Galunič. Umetniški vodja festivala je bil Slavko Ivančić, režiserka televizijskega prenosa pa Urška Žnidaršič. Tudi letošnji festival pa je izvajalce v živo spremljal festivalski bend pod vodstvom Tomija Puricha.
 
V spremljevalnem, šov programu, ki je bil jubilejno obarvan, so odmevale izbrane zmagovalne, sedaj že zimzelene skladbe. Z vsemi izvajalci v spremljevalnem programu so zapeli tudi otroci. Nastopili so Slavko Ivančić in Lia Lusa (Portorož, 1905), Ladi Mljač in Dekliški pevski zbor Senožeče (Dobrodošli), Tinkara Kovač in Tjaša Rihter (Mars & Venera), Igor Mermolja in Maj Žigart (Amerika) ter Anika Horvat in Lana Legat (Lahko noč, Piran).