Haiku Garden z albumom Izštekani
27. marec, 2020
Tretji kanu z novim videom, vabilom k sodelovanju in brezplačno glasbo
30. marec, 2020

El Makedoner z novo skladbo in albumom Adekvatno Stanje

Domžalski umetnik oz. artist El Makedoner je pred kratkim izdal svoj prvi album z nazivom Adekvatno Stanje.

Adekvatnost ob enem pomeni enakovrednost ali ustrezanje oz. ujemanje: “Zato sem izbral tako specifično ime albuma, ker se trudimo biti enakovredni v svetu, kjer velja ravno nasprotno, ampak to ne pomeni, da se ne bomo trudili borit v tem svetu nepravičnosti, laži in stereotipičnih pogledov na stvari.”

Album vsebuje vsega 15 pesmi, v katerih so znotraj napisana in izlita različna čustva, od jeznih pa vse do realnih ter ljubezenskih tematik, skratka za vsa ušesa. V sklopu te kompilacije najdemo samostojne projekte El Makedoner-ja ter tudi sodelovanja z različnimi izvajalci iz različnih krajev Slovenije (Prva Linija feat. Decix; Pismo od Ane feat. Špela Sever; To so Domžale II feat. ES-EY & Sladki Greh ter Genocid feat. Ja-Sha).

Iz omenjenega albuma je v zadnjem letu pa pol uradno izšlo 9 skladb z videospoti, med njimi pa je najnovejši videospot Angeli s ponovnim sodelovanjem z ES-EY-jem.

Album je dostopen na vseh spletnih platformah (Spotify, Deezer, iTunes, Tidal, Google Play itd.), lahko pa ga dobite tudi v fizični obliki (CD) pri El Makedoner-ju.

Projekt Angeli, velja za nekako prestopno točko El Makedoner-ja ter ES-EY-ja, ki s skupnimi močmi predstavljata skupino Balklan. Vse do sedaj so namreč ustvarjali pesmi, ki so se navezovale bolj na njihovo mesto in na kulturo glasbe v kateri ustvarjajo. Prav zato sta se po skupnem premisleku z ES-EY-jem odločila, da tokrat ustvarita nekaj posebnega in s tem ustvarita skupni stik s poslušalci. Pesem namreč govori o svobodi, ki jo pesnik lahko doseže v svoji lirikalni podobi, prav tako pa namenita tudi nekaj besed samemu načinu življenja.