Ditka v novem singlu Ne bodi kot drugi
14. maj, 2013
Foto: Bruno Sedevcic
Vročica pred koncertom Big foot mame se stopnjuje
14. maj, 2013

Elektro-swingerji Caravan Palace v Ljubljani

Caravan Palace so ambasadorji elektro-swinga, prinašalci nalezljivih ritmov in energičnih nastopov. Za ogrevanje bo poskrbel JK Soul, primorski producent, za katerega smo in bomo gotovo še slišali.

Vse skupaj se je začelo na ulici, kjer so kot mladi glasbeniki gulili svoje inštrumente in ob poslušanju tako swing izročila iz 30-ih let preteklega stoletja kot najnovejših elektronskih trendov pridobili ideje za svoj projekt. Prelomni trenutek, iz katerega je band nastal, je bilo gotovo povabilo k sodelovanju na Django Reinhardt Festivalu, ki velja za enega najpomembnejših festivalov gypsy jazz glasbe. S tem pomembnim nastopom so si pridobili zvesto občinstvo in še pomembneje utrdili vezi, ki so jih leto kasneje pripeljali do prvenca, ki so ga naslovili preprosto Caravan Palace. Album je požel mnoge odlične kritike in prilezel kar na 11. mesto francoske lestvice, singel Jolie Coquine pa je dosegel izredno priljubljenost, s katero so razprodali marsikatero dvorano v Franciji in bližnjih evropskih državah. Zasičeni s koncerti so pojavljanja v živo malce upočasnili ter začeli pripravljati nov material. Skladbe za Panic so se rojevale precej časa, dolgometražec pa je luč sveta ugledal na začetku lanskega leta, ko so začeli tudi razprodano francosko turnejo. Njihovi živi nastopi namreč veljajo za pravo erupcijo energije, plesa in zabave. 
 
Za ogrevanje bo poskrbel JK Soul, primorski producent, za katerega smo in bomo gotovo še slišali. Sproduciral je tri albume in obelodanil preko 100 singlov, njegova glasba pa se pojavlja v filmih, reklamah in na raznih stilskih prireditvah. Zadnja produkcija je Emkejev tekoči izdelek, za katerega je pripravil podlage. V Kinu Šiški bo v živem nastopu s pevko Polono Leben predstavil svoj novi album, ki bo na policah predvidoma konec maja.