Da phenomena v singlu Pelji me
21. junij, 2013
Siddharta in Simfonični orkester RTV Slovenija dvakrat razprodala Cankarjev dom
21. junij, 2013

Elvis Jackson bodo poletje preživeli na festivalskih odrih

Foto: Annelie Rosencrantz

Foto: Annelie Rosencrantz

Elvis Jackson, najbolj uspešen domači punk rock kvartet, tudi to poletje ne pozna premora. Naslednji vikend so v družbi Da Phenomena, Happy Ol'Mcweasel, S.A.R.S. in drugih v akciji na tradicionalni Žalski noči mladih (22.6.), preko poletja pa jih čaka vsaj še 15 nastopov. Vrhunec poletja pa bo zanje nastop na obfestivalskem programu priznanega Puljskega Filmskega festivala, nastop na nemškem Krach Am Bach festivalu in vrnitev na največji češki festival Rock For people.

Rock for People je eden največjih in najbolj priljubljenih dogodkov na Češkem, kjer se v prijetnem in prijaznem vzdušju na prostem vrstijo vrhunski koncerti. Rock for People se odvija v Festivalparku blizu mesta Hradec Králové, le 100 km od Prage. Prireditev leta žanje medijsko priznanje kot najboljši dogodek leta. Leta 1998 je dobil priznanje češkega Ministrstva za kulturo, leta 2000 ter 2007 pa češko grammy nagrado za Najboljši dogodek leta. Vsako leto program bogati več kot 130 nastopov, povdarek pa daje tudi neglasbeni dejavnosti – gledališču, otroškemu programu, filmu, nevladnim organizacijam. V programu leta 2013 so poleg Elvis jackson (nastopajo 3.7. na glavnem odru) tudi  Queens of the Stone Age, Thirty Seconds to Mars, Billy Talent, Gogol Bordello, Klaxons, Parov Stelar Band, Papa Roach, Hacktivist, Bloc Party in Dubioza Kolektiv . V preteklih letih so tam nastopali Scrillex, The Prodigy, Arctic Monkeys, The Kooks, Enter Shikari, The Offspring, Kaiser Chiefs, The Killers, Bloc Party, Placebo, Basement Jaxx, Massive Attack, Garbage, Cypress Hill, Manu Chao, The Hives, Fun Lovin Criminals, Levellers, Mike Patton, Chumbawamba, in veliko drugih izvajalcev.
 
Pestro dogajanje poletja bodo na svoj adrenalinski način obeležili z nastopi tudi na naših največjih festivalih, kot so Rock Otočec, Klumpanje, Švic Festival, Kromberški punt (skupaj z američani OPM), KTŠ Summerfest, Štour fest, na tujem pa bodo nastopali na Nite for Ixis (Briščiki pri Trstu), v Čakovcu, Zurich v Švici in Attnang-Puchheim v Avstriji, pred tem pa so že nastopali na Rock for Mountain festivalu v kraju Piding v Nemčiji in Goldmark's klubu v Stuttgartu.