Foto: Jure Matoz
Rebeka Dremelj in Jazzva skupaj v singlu Tvoja senca
28. marec, 2014
Elefant s petim singlom Feniks
28. marec, 2014

Elvis Jackson v videu za skladbo I belive in…

Foto: Aleksander Remec

Foto: Aleksander Remec

Elvis Jackson so večni optimisti, usmerjeni v prihodnost z nasmehom na ustih. Tak je tudi aktualen single, videospot za novo pesem I belive in.., ki svojega mesta ni dobila na prihajajočem novem albumu, zato pa je dobila svojo priložnost in izpostavljeno mesto na aktualen EP albumu Window.

“Pesem govori o človeku današnjega časa in o pomembni vrednoti, ljubezni. Saj v svetu, v katerem živi, po eni strani polnem neskončnih možnosti, najmodernejših tehnologij in nepotrebnega kiča,  po drugi strani pa praznem, brez pristnih človeških vrednot, kot so ljubezen in odnos do sočloveka, tava brez prave identitete in upanja. Prišli pa smo tako daleč, da je pasje življenje brez davkov boljše, bolj svobodno in bolj dostojanstveno od življenja večine ljudi in je ljubezen edino ter največ, kar jim je preostalo in jim/nam daje vero v boljši jutri.,«” so o pomenu pesmi spregovorili Elvisi.
 
I believe in… se glasbeno poigrava z idejo lahkotnega in pozitivnega reggae in pop ska zvoka, zapakirana na način, da bo vsem segla globoko v srca in nas razvedrila, navzela s pozitivno in brezskrbno energijo. Za video uprizoritev je poskrbel prijazen akter, recimo mu naš najboljši prijatelj. Govora je o prijazni kužki , bostonski terierki Sai. Da je vse potekalo, kot mora, pa je ob iskrivih idejah kitarista Bertota, obenem je sodeloval tudi pri montaži, poskrbela režiserka, scenaristka in montažerka Tina Istenič. Ravno slednja pa je dejansko prva od režiserjev Elvis Jackson videospotov, ki je bila deležna še druge priložnosti. Pred časom je za album Against The Gravity posnela in v objektiv kamere ujela koncertno energijo benda v živem in črnobelem videospotu Wake Me up. Tokrat pa se je izkazala v preprostem in simpatičnem videospotu, kjer boste vašo okolico in člane skupine spoznali z drugačnega zornega kota! I Belive in.. je ponovno pesem z nalezljivim refrenom in lahko bi jo dali ob bok največjim hitom skupine, kot so Morning, This Time, Window…
 
Posebna zahvala gre tudi Ines, lastnici glavne protagonistke spota, kužke Sai.