Kill Kenny s singlom Killin’ time
26. februar, 2013
Dan D z dodatnim terminom koncerta v Kinu Šiška
26. februar, 2013

Energični D’NeeB predstavljajo video za skladbo Oda

Foto: Primož Bregar

Foto: Primož Bregar

D’NeeB (po dolenjsko D neb oz. knjižno slovensko Da ne bi; če pa spijete kak kozarček dolenjske kislice, ki vas postavi na glavo, pa lahko preberete tudi nazaj kot BeeN’D) je sedemčlanska dolenjsko-posavska glasbena zasedba, prepoznavna po svežem disco-funky-ska-rock slogu, energičnih koncertih, dolgih solažah na trianglu ter odlično sešitih gobelinih, s katerimi si krajšajo zasnežene zimske urice ob kaminu. Zametki skupine segajo v leto 2003, po upokojitvi večine članov pa v zdajšnji zasedbi skupina deluje dobri dve leti. Danes zasedbo odlikuje rockerska ritem sekcija, s kot vrtnice žametnim vokalom, funky sposojeno kitaro ter poskočno in nemirno klasično brass sekcijo.

Fantje so se predstavili že na številnih odrih in tekmovanjih. Posebej velja omeniti Rock Otočec, kjer so v konkurenci 150 bandov zasedli drugo mesto po glasovih žirije, ter festival International Live Award Slovenia, kjer so se uvrstili med tri najbolše slovenske skupine in tako dobili možnost nastopiti na Dunaju, kjer so zasedli drugo mesto po glasovih žirije. Bili so del Rock Izziva, ki je potekal v klubu K4. Nastopili pa so tudi na številnih drugih festivalih, kot so Pivo in cvetje, ŠVIC, Cvičkarija (kjer so nastopili na vseh odrih tako v Ljubljani, Mariboru in v Kopru), Rock Šmarjeta, Srednješolc, poleg tega pa so s svojo glasbo zabavali številne študente na raznih študentskih prireditvah kot je na primer Kifl Fešta kluba posavskih študentov v Kopru, Poletje v parku v organizaciji Kluba študentov občine Trebnje, itd. Seveda ne gre pozabiti na številne manjše prireditve širom Slovenije, ter dobrodelne dogodke različnih organizacij in društev.

Avtorske skladbe so-poleg omenjenega pozitivno trčenega sloga, osredotočene na pozitivne ritme, kar publika na koncertih hitro začuti. Skladbe je moč slišati tudi na radijskih valovih širom Slovenije. Pred kratkim so v studiju RSL Production v Novem mestu, pod budnim očesom in ušesom Tomaža Marasa – Mota, posneli tri nove single, ki bodo uvrščeni na prihajajoči album. Enega izmed njih si lahko ogledate v povsem novem videospotu zasedbe.

Snemanje videospota je potekalo pod taktirko Gorana Mikića GoGs-a ter Jureta Čulka. V procesu snemanja videospota, niso škodili nobenemu živemu bitju, se je pa pojedla ogromna količina korenja. Za glasbo in aranžma so zaslužni Anže Podgornik, Luka Pate, Tomaž Maras – Mot, besedilo Luka Pate, seveda pa se gre zahvaliti tudi ostalim članom D’NeeB: Mitja Drčar, Uroš Strmec, Simon Šoln, Blaž Avbar in Andrej Tomažin. Zajčica v spotu se je vrnila k svojemu fantu, bi pa rada ostala anonimna in obljublja, da v prihodnje ne bo več hodila v tuje zelje.

Zasedba pridno nadaljuje z ustvarjanjem svoje glasbe, saj še letos načrtuje izid novega albuma ter še dveh videospotov.