Foto: Primož Lukežič
The Puzzled s singlom Time without her is wasted
27. marec, 2013
Foto: Marko Cotič
Na lepem prijazni z novim singlom Tudi če se vrnemo nazaj
28. marec, 2013

Eskobars predstavili videospot za skladbo Ni dovolj

Foto: Janez Volmajer

Foto: Janez Volmajer

Sinoči so Eskobars pripravili prav poseben večer – v Hengarnici Brooklyn v Ljubljani niso samo premierno predstavili videospota za aktualni single Ni dovolj ampak so premierno predstavili tudi nekaj skladb iz prihajajočega albuma.

Eskobars so po nekajmesečnem zatišju ponovno glasno udarili konec preteklega meseca in predstavili novo skladbo Ni dovolj. Za njimi je težka izkušnja srečanja z odvisnostjo od težkih drog, s čimer so se soočili tudi preko glasbe. Videospot za skladbo Ni dovolj tako prikazuje občutke, ki so jih doživljali; v spotu so se ukvarjali s konceptom čustev, prioritet, propada ter z odzivi okolice: "Želeli smo prikazati efekt trdih drog na medčloveške odnose, rezultat daljšega procesa jemanja drog – izdolbljeno, krhko lupino, ki le še bežno spominja na človeka; spremembo odvisnikovih prioritet v življenju do te mere, da je pomemben le še podatek, od kod prihaja naslednji "fiks"," o videospotu pravi Domen Lo, režiser.
 
Jure, Bogdan, Teo in Rok želijo skozi svojo glasbo predstaviti svojo zgodbo; že skladba Vidim ti v očeh je bila prvi korak v soočenju s problemom odvisnosti, kar so le stopnjevali s sklabo oz. videospotom za skladbo Ni dovolj; v podporo vsem, ki se zdravijo za boleznijo odvisnosti, v mesecu aprilu pripravljajo tudi turnejo, ki bo potekala po slovenskih ustanovah za pomoč odvisnikom.
 
Eskobars so premagali demone iz preteklosti in polni optimizma že gledajo v prihodnost – v jesenskih mesecih namreč izide njihov novi album, ki bo bolj zrel, optimističen in nenazadnje, nova stopnička v njihovi vzpenjajoči se karieri.