Foto: Igor Ribnik
Umeka razglasili za najboljšega techno/tech house DJ-ja na svetu
28. april, 2014
Bilbi v videu za singel To ni blues
29. april, 2014

Eskobars: Raje igramo pred 15. ljudmi, ki so prišli zaradi nas kot pa pred 1000., ki so prišli čakat na skupino za nami”

Foto: Janez Volmajer

Foto: Janez Volmajer

Tik pred izidom albuma so Eskobars predstavili novi single Dej povej – energično skladbo, ki postreže z močnimi kitarskimi rifi in izrazitim plesnim podtonom. Pred kratkim so za omenjeni singel predstavili tudi videospot. Ob tej priložnosti smo na klepet povabili Jureta Lesarja, ki nam je zaupal nekaj podrobnosti.

Zarolaj.si: Ni dovolj je vaš drugi album. Kaj so bistvene razlike glede na prvi album?
Eskobars: Drugi album je bolj osebno izpoveden z bolj enostavnimi, jasnimi teksti medtem ko glasba je plesna, rifovska in ima v določenih delih dosti trši karakter kot na prvi plati

Zarolaj.si: Z albuma Ni dovolj smo slišali že kar nekaj singlov, tudi naslovnega. Kaj nam album še ponuja?
Eskobars: Album ima še ostalih 6 skladb, ki so vredne poslušanja. 🙂

Zarolaj.si: Večkrat vas opisujejo kot kreativne. Na kakšen način največkrat kreirate svojo glasbo?
Eskobars: Glasbo kreiraimo tako da nam vsak komad more bit na koncu všeč, drugače se ga ne lotimo snemat in objavljat. Glasba in besedilo nastaja pod vplivom naše okolice, ljudi okoli nas in večzvrstne glasbe ki jo poslušamo.

Zarolaj.si: Pop? Rock? Indie? Sploh odobravate predalčlanje in ali se lahko popredalčkate sami?
To delo prepustimo kritikom. Mi se ukvarjamo z ustvarjanjem glasbe. V bistvu vse zvrsti ki ste jih omenili to smo in lahko bi še kaj dodali.

Zarolaj.si: Kdaj ste začutili željo, da je ustvarjanje v skupini tisto pravo. Zakaj ravno Eskobars?
Eskobars: Že od zgodnje mladosti sem si želel ustvarjati svojo glasbo in nevem zakaj. Pač imaš željo in ljubezen po ustvarjanju in toliko kot je močna in pristna ljubezen do glasbe taka tudi v resnici izpade. Kaj ne bi bilo škoda, da ne bi nikoli poskusil tega?

Zarolaj.si: Zakaj izdajati album? Iskreno… bi ga izdali, če ne bi imeli podpore založbe, torej v samozaložbi?
Eskobars: Album je imel včasih drugačno vlogo kot danes. Včasih je bila plošča kot knjiga, danes pa je samo izdelek, ki pač mora bit. Meni osebno se zdi nekaj lepega ko ustvariš ploščo in tako da bi jih ustvarjali tudi če bi bili v samozaložbi.

Zarolaj.si: Kot predstavniki glasbe scene… kakšna je le-ta skozi vaše oči?
Eskobars: Včasih se mi zdi malo postarana, skorajda zgubana in siva, ker ni nekih novih obrazov na njej.

Zarolaj.si: Kaj vam predstavlja večji izziv/željo: nastop v zvočno slabi športni dvorani pred 5000 ljudmi, ali akustičen intimen koncert v sproščenem vzdušju kafiča pred 100 ljudmi)?
Eskobars: Oboje mi je všeč in oboje mi je izziv. Drugače igramo raje pred 15 ljudmi, ki so prišli zaradi nas kot pa pred 1000imi, ki so prišli čakat na skupino za nami.