Foto: Nina Fortič
Billysi, Hamo & Tribute2love in Sausages zaključili Rock’n’roll ekskurzijo
1. april, 2014
Znani nastopajoči na Slovenski popevki 2014
1. april, 2014

Eskobars s singlom Dej povej napovedujejo izid albuma

Foto: Janez Volmajer

Foto: Janez Volmajer

Primorci Eskobars predstavljajo novo skladbo Dej povej! Le še nekaj dni pa manjka do izida njihovega novega studijskega albuma!

Album z naslovom Ni dovolj bo v prodaji še ta mesec – izšel bo v četrtek, 17. aprila. Eskobars se ob izidu albuma odpravljajo na promocijsko turnejo po slovenskih klubih – začeli bodo na dan izida albuma, 17.4.2014, v CUK Kino Šiška v Ljubljani.
 
Najavni single albuma, skladba Dej povej je pravzaprav zanimiva žanrska fuzija, rock dance; skladba postreže z močnimi kitarskimi rifi, hkrati pa ima zelo plesen podton. In besedilo? “Predstavljajte si, da je vaš partner daleč stran in ne veste, kaj počne, kje točno je, s kom se druži. In na tej točki se vas lahko loti ljubosumje, paranoja, ki lahko vodita v ustvarjanje (napačnih) predstav. Odnos se ohladi in razpade. Ljubosumje, paranoja in napačna sklepanja je tisto, o čemer govori skladba Dej povej,” o novem singlu pravijo Eskobars.
 
ESKOBARS – Dej povej EskobarsDejpovej.mp3
 
Iz prihajajočega albuma Ni dovolj so Eskobars že predstavili nekaj skladb – Vidim ti v očeh, Ni dovolj in Hodim naprej. Skladbe, ki so vas osvojile z energijo, čistim zvokom, močnimi besedili in na kitarah baziranimi aranžmaji. In prav take bodo tudi tiste, ki jih še niste slišali. Album Ni dovolj bo zrelejši od predhodnika Eskobars, prvenca skupine.
 
Eskobars se še pred izidom albuma odpravljajo tudi na mini turnejo po sosednji Italiji, kjer se bodo predstavili z angleškimi verzijami starejših in novih skladb. In zadnje čase imajo Eskobars kar nekaj opravkov s tujino – poleg sodelovanja s Chrisom Jaggerjem (Bogdan Sojič, bobnar skupine Eskobars je Chrisa spremljal na bobnih na nekaterih njegovih kocnertih) so v letošnjem letu sodelovali tudi z Gramatikom; Gramatik je predelal njihovo skladbo Zemljin sin (oz. v angleščini Brave Men) iz prvenca Eskobars in jo umestil na svoj novoizdani album.