Brigita Šuler v singlu Slovenka
16. april, 2014
Foto: Mitja Ličar
Can’t hear you cryin’, prvi singel skupine Top Stripper
16. april, 2014

Eskobars z novim albumom Ni dovolj!

Primorci Eskobars jutri (17.4.2014) izdajajo nov, njihov drugi studijski album Ni dovolj!. Eskobars bodo album predstavili tudi v živo: prvi promocijski koncert bo na dan izida – v četrtek, 17.4., ob 21.00 v Kinu Šiška, sledijo koncerti v Mariboru (18.4.2014), Tolminu (19.4.2014), Piranu (3.5.2014) ter Črnomlju (9.5.2014).

Tik pred izidom albuma so Eskobars predstavili novi single Dej povej – energično skladbo, ki postreže z močnimi kitarskimi rifi in izrazitim plesnim podtonom.
 
Novi album Ni dovolj! je nastajal v času od izida prvenca Eskobars leta 2010. Iz prvotnih demo posnetkov so Eskobars izpilili zvok skladb na albumu; singel Hodim naprej je edini, ki je obdržal obliko prvotnega posnetka in nima živih bobnov ampak je posnet z ritem mašino, aktualni singel Dej povej pripoveduje zgodbo o ljubosumju, album pa vsebuje tudi naslovni singel Ni dovolj, za katerega so Eskobars posneli tudi videospot, ter skladbo Vidim ti v očeh.
 
Album Ni dovolj! je album z dušo in prinaša nekakšen zgodovinski pregled dogodkov iz življenja skupine Eskobars. Teksti temeljijo na osebnih izkušnjah članov skupine in pripovedujejo zgodbe o odnosih znotraj (in zunaj) skupine – prinašajo predvsem teme, kot so ljubezen in odnosi. Avtor večine skladb je tudi tokrat frontman Jure Lesar; Bogdan Sojič, Teo Collori in Rok Druscovich pa so sodelovali pri besedilih skladb Iluzija, Ni dovolj in Ocean. Pri zadnji skladbi albuma (Bele zastave) je avtorsko sodeloval tudi producent albuma Dejan Radičević. Na albumu Ni dovolj! se nahaja priredba skladbe Potnik, ki jo v originalu lahko slišite na prvencu skupine Eskobars – skladba je na albumu izvedena v živo, Eskobars pa so se pri aranžmaju tokrat malce poigrali in odigrali skladbo brez pravil, brez metronoma, v pank slogu.
 
In artwork albuma? Na naslovnici albuma je žlica – interpretacijo pa Eskobars prepuščajo poslušalcu.
 
Eskobars bodo na promocijskem koncertu v Kinu Šiška (17.4.2014) predstavili tudi videospot za aktualni single Dej povej. Videospot je režiral Domen Lombergar, ki je poskrbel že za režijo videospota Ni dovolj. Naj vas album Ni dovolj! osvoji z energijo, čistim zvokom, močnimi besedili in na kitarah baziranimi aranžmaji!