Znani so zmagovalci Predizbora festivala Noč v Bitnjah 2013
17. maj, 2013
In&out v skladbi Sij severni
17. maj, 2013

Eskobars zaključujejo turnejo po ustanovah za pomoč odvisnikom

Eskobarsi bodo v danes, 17.5. zaključili turnejo po slovenskih ustanovah za pomoč odvisnikom.

Eskobars so v podporo vsem, ki se zdravijo za boleznijo odvisnosti, v aprilu in maju pripravili mini turnejo, ki je potekala po slovenskih ustanovah za pomoč odvisnikom. S prvim aprilom so začeli turnejo v Novi Gorici, kjer so v Škrabčevi dvorani igrali za vse, ki so uspešno zaključili program zdravljenja odvisnosti od prepovedanih drog v zavodu Pelikan, ki zajema šest komun po Sloveniji. Nadaljevali so v društvu Projekt človek, danes pa bodo nastopili v Ljubljani na C.Z.O.P.D., kjer se je za boleznijo odvisnosti zdravil tudi bobnar skupine.
 
Danes, 17.5., bodo fantje sklenili turnejo na prav poseben način – igrali bodo pred Zdravstvenim domom Ljubljana – Center na Metelkovi ulici za vse uporabnike, ki prihajajo v Center za preprečevanje in zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog.
 
Eskobars so se s problemom odvisnosti od drog znotraj banda soočili z glasbo; mini turneja pa je na njih pustila močan pečat. "Igrali smo za vse tiste, ki se zdravijo, za vse, ki so končali zdravljenje, za zaključek pa bomo igrali še za vse, ki se še niso odločili za zdravljenje tako, da zajamemo čisto vso populacijo uporabnikov…" pravi Bogdan, bobnar skupine Eskobars.
 
Celotno izkušnjo pa opisujejo z besedami: "Izkušnja je bila neverjetna. Najbolj mi je ostalo v spominu, ko se nam je eden od uporabnikov zahvalil in rekel, da so se počutili kot da bi bili na velekoncertu na stadionu," pravi Teo, Jure pa dopolnjuje: "Všeč mi je bilo, saj sem imel občutek, da so nas v vseh ustanovah sprejeli z odprtimi rokami, nam skuhali kosilo, obdarili z ročno izdelanimi spominki ter se podružili z nami." "V nekem trenutku vem, da smo se nasmejali do solz; ne vem več zakaj, vem pa, da je vladala prijetna energija – med nami v bandu in med vsemi prisotnimi," zaključuje Rok.
 
Eskobars se hkrati tudi intenzivno pripravljajo na izid novega albuma, ki bo luč sveta ugledal jeseni.