Vlado Kreslin že dvaindvajsetič v Križankah
13. avgust, 2013
Intervju z organizatorji festivala Čipkarija
18. avgust, 2013

Eva Beus s prvim singlom Nazaj k mami

Foto: Jure Matoz

Foto: Jure Matoz

Nazaj k mami je preprost energičen rock'n'roll komad, ki govori o čisto življenjski situaciji, ko se dekle vrne domov po neuspeli izkušnji skupnega življenja z razvajenim fantom. 

Spisala sta ga skladatelj Gregor Stermecki, najbolj znan po mega uspešnici Hvala za vijolice, in priznani slovenski tekstopisec Rok Vilčnik (Neisha, Patetico, Papir). Komad je produciran v studiu Čakra v mariborski Pekarni pod taktirko producenta in glasbenika Bena Soršaka. Na skladbi so sodelovali instrumentalisti Grega Kozar – sax, Matej Mato Horvat – bobni, Boštjan Jug – klaviature, Beno Soršak – kitare in bas kitara. Svoj odličen glas pa je prispevala mlada pevka Eva Beus, okoli katere se pravzaprav vse skupaj vrti. Njen odličen soul rokerski vokal poje o dekletu, ki se vrača k mami in to občuti osvobajajoče in kot edino prav, saj če nekdo noče vsega vložiti v odnos, si ga ne zasluži. 
 
Eva je iz Ljubljane,kjer se je izobrazila za grafičnega oblikovalca na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana. Izhaja iz glasbene družine in se že od malega ukvarja z glasbo. Poleg igranja violine na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani in pevskega izobraževanja piše tudi poezijo in prozo.
 
"Naš cilj je bil napraviti komad v pristni rock'n'roll maniri," je povedal producent Beno Soršak. Kar je ekipi najbrž uspelo, saj gre za aranžmajsko močan in retro obarvan komad, ki se ne boji efektnih solaž in nalezljivega bobnarskega šusa. Sugestivna melodija, besedilo, ki bo vsakomur blizu, in odličen vokal Eve Beus, ki s to pesmijo gotovo še ni rekla zadnje, pa najavljajo, da ima slovenska glasbena scena nov material za neumorno preigravanje na radijskih valovih.
 

EVA BEUS – Nazaj k mami EVABEUSNAZAJKMAMI.mp3


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.