Božični jazz na ljubljanskem gradu z Mio Žnidarič
8. december, 2011
Foto: Peter Uhan
Izšla je Tristanova glasbena pravljica
8. december, 2011

Exsilium s skladbo From Red To Black napovedujejo svoj prvenec

Korenine skupine Exsilium segajo v davno leto 2005, ko se je na Celjskem oblikovala prvotna postava. Od začetnega preigravanja black metal priredb smo kmalu prešli k pisanju bolj melodično in pogansko obarvanih pesmi, kar je še danes glavna prvina našega glasbenega ustvarjanja. Leta 2006 smo v glasbenem studiu K3 v Celju posneli pet avtorskih pesmi in jih leto kasneje izdali na demu, naslovljenjem “Into the Exile”, in sicer Corona of Blood, Grim Prophecy, Into the Exile, Blacksmith’s Hex in Icebound.

Korenine skupine Exsilium segajo v davno leto 2005, ko se je na Celjskem oblikovala prvotna postava. Od začetnega preigravanja black metal priredb so kmalu prešli k pisanju bolj melodično in pogansko obarvanih pesmi, kar je še danes glavna prvina njihovega glasbenega ustvarjanja. Leta 2006 so v glasbenem studiu K3 v Celju posneli pet avtorskih pesmi in jih leto kasneje izdali na demu, naslovljenjem Into the Exile.

Predvidoma v začetku januarja bodo izdali svoj pravi prvenec z naslovom Too Many Years Of Silence, na katerem se bo nahajala tudi skladba From Red To Black, ki hkrati tudi napoveduje album.

EXSILIUM – From Red To Black ExsiliumFromRedtoBlack.mp3