Smaal Tokk je En in edini
11. april, 2016
Čuki z novim spotom Lahko noč
19. april, 2016

Farty Animals z novim singlom in videospotom Tu in zdaj!

Uveljavljena koroška glasbena zasedba Farty Animals je izdala novo skladbo ter zanjo posnela tudi videospot. Ljubezenska pesem Tu in zdaj je plod sodelovanja prekaljenih koroških glasbenikov s pevko Lucy – Lucijo Štrekelj.

Ljubezenska tematika je ovita v pop-rock ritme, kjer čudovit vokal Lucije Štrekelj pripomore k nežnosti skladbe. Le-ta v svojem bistvu opeva intimo dvojine, a hkrati s provokativnim besedilom sporoča "ne rabiva, da o naju pesem poje …".
 
Fantje z Lucy sodelujejo v različnih glasbenih vodah, med drugim v zasedbi Faušdur band, Luka, član skupine Farty Animals, pa je tudi sicer avtor nekaterih besedil za Lucy (pri skladbi Odnesi je svoj del doprinesel tudi Dejan Dimec iz studia Puzzle). Lucy je kot pevka sodelovala tudi z drugimi glasbeniki kot je Dare Kaurič, s katerim sta posnela skladbo Ljubi me.

FARTY ANIMALS – Tu in zdaj FartyAnimalsTuinzdaj.mp3

Zasedba Farty Animals je odlična v prilagajanju situaciji in publiki, saj že preko 10 let navdušuje ob različnih priložnostih, naj bodo to poroke, kulturne prireditve, koncerti ali (študentske) zabave. Akustični kitari, basu, bobnom in harmoniki se pridruži večglasno petje ter pozitivna energija, k uspehu in priljubljenosti pa gotovo pripomorejo tudi siceršnje glasbene izkušnje članov zasedbe. Poleg že omenjene Faušdur zasedbe se lahko pohvalijo z nastopanjem in vodenjem prireditev kot so Lampijončki, KKŠ Summer FEST, Faušdur festival itd. Nekateri člani skupine Farty Animals so sokrivi za nastanek albuma in ostalega avtorskega materiala že pri bivših rokerskih zasedbah kot sta Piksna in Wild Rock Gentlemen. Luka piše besedila tudi za ostale glasbenike, medtem ko Rok s svojim podjetjem za ozvočevanje D Sound skrbi za odličen zvok na predvsem večjih koncertih ter prireditvah.
 
Tu in zdaj pa ni edini avtorski komad Farty Animals, poleg Poligamistov in Pattaye, so pred dvema letoma izdali single in videospot Ne morš’ ‘met vsega, ki se je hitro prikupil koroški pa tudi širši publiki, ki spremlja zasedbo. Naslov skladbe je malodane ponarodel in postal pogosto uporabljena fraza.
 
V letu 2016 napovedujejo še druge avtorske komade, zaenkrat pa je pozornost posvečena Tu in zdaj; ljubezenski pesmi, ki slavi homogenost ter unikatnost intime dveh oseb.