Foto: Tilyen Mucik
Inmate predskupina ameriških crossover trash hardcore legend Hatebreed
13. november, 2013
Festival Stična letos že v svoji 14. ponovitvi
13. november, 2013

Farty Animals z novim singlom Ne mor’š ‘met vsega

Koroška zasedba Farty Animals ljudi suvereno navdušuje s svojo glasbo že od leta 2008. Na licu mesta – pa naj je to poroka, veselica, akademski ples, študentska žurka, gostilna, mesto, vas, selo, trg ali fejsbuk. 

Skupino sestavljajo harmonika, kitara, bas in boben. Pravijo, da vsi tudi radi pojejo. Lahko so tihi, lahko so glasni! Obsežen in pester repertoar, ki dvigne na noge še tako trmastega gledalca/poslušalca, je nastajal zadnjih štirinajst let, saj sta z žurerskim pristopom sprva pričela Luka in Tomaž v duetu, po osmih letih pa sta se jima pridružila še Žan in Rok. 
 
Fantje so prisotni v različnih sferah glasbe. Nekateri so člani koroške 13-članske soul-pop zasedbe Faušdur band, nekateri pojejo pri zasedbi v okviru Jazz-a Ravne, kilometrino so si nabirali v duetih v Avstriji in rokerskih zasedbah kot sta Piksna in Wild Rock Gentlemen. Luka piše besedila tudi za avtorje kot so Slavko Ivančič, Dejan Dimec (Kingston), Lucija Štrekelj in drugi, medtem ko Rok s svojim podjetjem za ozvočevanje D Sound skrbi, za odličen zvok na večjih in manjših koncertih ter prireditvah.
 
Zvrsti glasbe, ki jih preigravajo Farty Animals, označuje lahkotnost, akustični zvok, prilagodljivost publiki in situaciji ter homogenost stila, zato je naštevanje le teh odveč. Odigrajo praktično vse, kar jim je všeč. 
 
Kljub temu, da je preigravanje priredb ob vseh možnih priložnostih tisto, kar jih druži na tedenski bazi, pa včasih skočijo tudi v studio, da posnamejo kaj svojega. Po dveh avtorskih pesmih (Poligamisti in Pattaya) vam tokrat predstavljajo nov single z naslovom Ne mor'š 'met vsega, ki v plesnem ritmu nagajivo kaže roge aktualnim temam ter se brezskrbno nasmiha velikim in pametnim. Z novim izdelkom želijo pričarati vsaj delček vzdušja, ki ga znajo ustvariti na odru ter z zabavno, hudomušno satiro pokazati na nasprotja, ki malega človeka mamijo v levo, v desno, narazen, skupaj, sem ter tja in na koncu skupaj tja do konca.

FARTY ANIMALS – Ne mor'š 'met vsega FartyAnimalsNemorsmetvsega.mp3
 

Fantje ne poznajo počitka, tudi kreativa jim ne da miru, zato bo skladbi kmalu sledil še videospot, hkrati pa se za ugled luči sveta pripravlja že novi single.