Foto. Alan Orlic
Mi2 s singlom Čista jeba napovedujejo istoimenski album
8. oktober, 2014
Lea Likar z novim singlom Luna
8. oktober, 2014

Fed Horses predstavljajo nov videospot za singel Down

Foto: Anže Mihevc

Foto: Anže Mihevc

Člani glasbene zasedbe Fed Horses, zmagovalci letošnjega natečaja za najboljšo študentsko-dijaško glasbeno skupino, so na koncertu v Orto baru predstavili svoj novi singel Down in njegov videospot, s katerim so najavili prodor na slovensko glasbeno sceno. Fed Horses so že 11. zmagovalci natečaja Šourock, ki velja za največjo kalilnico mladih neuveljavljenih glasbenih skupin v Sloveniji.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru zmagovalcem v nagradnem skladu omogoča tudi snemanje singla ter videospota. Tako so Fed Horses v sodelovanju Studiem Evolucija v mesecu avgustu posneli svoj 3. samostojno glasbeno kreacijo, pred dnevi pa so v Orto baru premierno predstavili še videospot, ki je nastal v sodelovanju s produkcijo Flare Visiuals.
 
Premiere se je udeležil tudi Marko Jakopanec, tonski tehnik in član strokovne komisije Šourock’14: “Bend je na samostojnem koncertu s prepričljivim nastopom avtorskih komadov upravičil naslov zmagovalca Šourock 2014. S premiero spota so pokazali, da imajo namen delati s polno paro do prvenca, ki ga že nestrpno pričakujem, in po odzivih sodeč tudi ostala publika, ki je bila prisotna. S svojim unikatnim stilom na slovenskem trgu so pokazali, da ni potrebno delati komade po receptu “užitka za poslušanje in nekaj svežega na sceni”, ampak da so lahko singli uspešni tudi vsak za sebe! Pot iz Maribora se je kljub dežju splačala in s ponosom lahko rečem, da sem njihov velik oboževalec!”
 
Zmagovalci Šourock’14 so po svojem velikem zmagoslavju nastopili že na nekaterih velikih odrih. Na Lampiončkih, Festivalu Lent, KKŠ Summer festu, nastopili pa so tudi na mnogih manjših klubskih odrih po Sloveniji. Do konca leta bodo nastopili še v MC Pekarni v Mariboru, Mladinskem centru Ravne na Koroškem, še enkrat pa se bodo v jeseni predstavili mariborski publiki na odru, ki jim je prinesel do sedaj največji uspeh – na ŠTUK-u. 


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.