Žan Sedej in Tilen Fortuna s singlom Our reality napovedujeta album
2. julij, 2013
Foto: Jani Ugrin
Adam se vračajo s skladbo Naš svet
2. julij, 2013

Festival Brežice, moje mesto znova uspešno

Največji posavski festival Brežice, moje mesto, v okviru katerega se vsako leto zvrstijo številni koncerti, predstave, športni in turistični dogodki, je tudi v letos v času od 22. – 30. 6. postregel z izjemnim programom. In ko majhno posavsko mestece napolni preko 10.000 obiskovalcev širom iz Slovenije in preko njenih meja, se v starem mestnem jedru in okolici zagotovo dogaja marsikaj! 

Tudi letos je največ obiskovalcev privabil izjemen koncertni spored. Medtem ko so manjša prizorišča med tednom ogrevali katarina Mala in drugi glasbeni izvajalci, je v petek in soboto zahrumelo na velikem odru. Navdušena publika, ki je do zadnjega kotička napolnila brežiške ulice, se je predajala vokalni ekstazi Perpetuum Jazzile, rokerskemu podvigu MI2, energični Nini Pušlar, vrhunec dogajanja pa se je zgodil ob sobotnem legendarnemu nastopu Bajage i Instruktorjev.
 
Ob glasbenih vrhuncih pa se je v Brežicah dogajalo še veliko več. Predvsem izpostavljeni so bili športni dogodki, med njimi AC Milan Junior Camp, nogometni tabor za mlade športne navdušence pod okriljem izkušenih italijanskih trenerjev. Že tretjič zapored se je v okviru festivala zgodil Tek s Primožem Kozmusom, brežiškim športnim velikanom, ki se je tokrat zaradi sanacije poškodbe gležnja na progo podal z najmlajšimi, teka v vsah kategorijah pa se je udeležilo preko 400 tekačev, ki so jih tako proga kot tudi organizacija in ugodne vremenske razmerame popolnoma navdušile. Mestece ob sotočju dveh rek, Save in Krke, pa je seveda zaznamovano tudi z vodnimi športi. V okviru festivala smo se tudi letos družili na First Wake Parku, kjer je v družbi DJ JAMirka potekal Fun Day na Shooder Jami z obilico vejkanja, supanja in predajanja vodnim norčijam.
 
Ob že naštetem pa je na festivalu za smeh skrbel Tin Vodopivec in njegova ekipa mladih stand-up komikov, najmlajše je v mestnem parku zabavala Damjana Golavšek, le-ti pa so lahko obiskali tudi pravi mini zoo. Na grajskem dvorišču je v sobotnem dopoldnevu potekala tudi tradicionalna tržnica starin, za lačna usta obiskovalcev pa je bila kot nalašč kulinarična vasica, kjer je bilo moč poizkusiti posavske dobrote in odlična vina. Tudi sicer je bilo dobro poskrbljeno za vse obiskovalce, željne odkrivanja Brežic. Ti so se lahko udeležili številnih izletov in posavskih dogodivščin, na prizorišče pa je vozil tudi brezplačen turistični avtobus. Obiskovalci mestnega jedra so si lahko v mestnih izložbah ogledali tudi fotografsko razstavo Igorja Ribiča, ki je v HDR tehniki tokrat ovekovečil Brežice.
 
Po besedah organizatorja Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, je bilo 8-dnevno dogajanje več kot uspešno, mlada ekipa pa že kuje načrte za prihodnost festivala Brežice, moje mesto.