Foto: Kristina Bursac
Delovno poletje skupine Eskobars
10. julij, 2013
»Senca zgine med dlani, zabriše svojo sled…«
14. julij, 2013

Festival Fronta tudi letos dobrodelno

Festival Fronta je dobrodelni kulturni festival, ki ga letos že tretje leto zapored organizirajo člani  Mladinskega kulturno umetniškega društva – Mkud Kobarid. Potekal bo od 9. do 17. avgusta v Kobaridu.

Kot vsako leto do sedaj, bodo izkupiček tudi letos namenili v dobrodelne namene – v pomoč otroku, ki ga je prizadela bolezen. Letos so se odločili pomagati mali Gaji, ki trpi za cerebralno paralizo.
 
Že na 1. in 2. Festivalu Fronta, smo bili priča zanimivemu in nepozabnemu dogajanju, letos pa vam organizatorji obljubljajo še več! Čaka nas ogromno dogajanja s področja zabave, kulture, umetnosti in športa. Med vikendi so pripravili koncerte zvenečih imena slovenske glasbene scene. Prejšna leta so sredstva že pomagali zbirati Tinkara Kovač, Gal Gjurin, Adi Smolar, Trkaj, Omar Naber, Alya, Don Mentony band in še mnogi drugi. Letos pa so se jim pridružili še Društvo mrtvih pesnikov, Bohem, Challe Salle & Adam Velić, Carpe Diem in še mnogi drugi, katerih imena razkrijejo kmalu.
 
Meta Kranjc, vodja za promocijo Festivala Fronta: "Na svoj račun bodo prišli tudi vsi željni športa. Udeležili se boste lahko pohoda na naš prelepi Krn in raznih turnirjev, in sicer, v nogometu, odbojki, namiznih športih in paint-ballu. Vsako jutro med tednom bodo lahko svojo umetniško žilico, neustavljivo domišljijo in spretne prstke pokazali naši najmlajši na ustvarjalnih delavnicah. Vsak večer v tednu pa bodo na sporedu dogodki s področja kulture, kjer si bodo lahko tudi odrasli malce oddahnili od napornega tempa življenja. Lahko se udeležite Likovne Fronte ali pa si samo ogledate razstavo umetniških del, ki bodo narejena na delavnici. Mladi gledališčniki bodo odigrali gledališko ter lutkovno predstavo. Filmski navdušenci boste na svoj račun prišli na kino večeru, vsi tisti, ki pa ste željni druženja, le pridite na družabni večer, kjer se bomo zabavali in navezali kakšno novo prijateljstvo. Nazadnje pa se boste lahko sprostili tudi ob poslušanju prijetnih klavirskih melodij klasične glasbe."