State of fiction z novim singlom New perspective
13. maj, 2014
Severa Gjurin v singlu Ali je še kaj prostora tam na jugu
13. maj, 2014

Festival GorA RockA je donator meseca maja projekta Botrstvo v Sloveniji

Od 27. junija do 29. junija, se bo na Šentviški planoti odvijal že 10. dobrodelni festival GorA RockA. Festival, lansko leto je zabeležil rekorden obisk, saj se ga je v treh dneh udeležilo več kot 8000 željnih zabave, bo letos postavil nov mejnik.

Dogajanje festivala je postavljeno na Šentviško planoto, ki je prostrana predalpska planota, ležeča med Baško grapo, dolino Idrijce in Cerkljansko. Posejana je s številnimi skrbno obdelanimi travniki, gozdovi in pobočji, ki padajo v dolino, ter z značilnimi kraškimi oblikami, ki dajejo pokrajini prav poseben pečat.
 
Dubioza kolektiv, Tabu, Big Foot Mama, Zmelkoow, Zablujena Generacija, Elvis Jackson, The Drinkers in Tide so nekatere izmed potrjenih zasedb, ki bodo nastopile na deseti ponovitvi enega najbolj priljubljenih festivalov v Sloveniji.
 
Organizatorji festivala vsako leto poskrbijo tudi za dobrodelnost, saj je celoten izkupiček festivala namenjen lokalni skupnosti in posameznikom. Lanski izkupiček festivala je bil namenjen projektu Botrstva v Sloveniji in nakupu novega gasilskega vozila lokalnega gasilskega društva PGD Ponikve – Planota.
 
Botrstvo v Sloveniji je projekt, namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v Sloveniji. Je način pomoči otrokom in mladostnikom, ki so zaradi hude materialne, socialne, zdravstvene ali družinske stiske ogroženi, prikrajšani in socialno izločeni. Botrstvo v Sloveniji od leta 2010 vodi Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste- Polje. Njeni prostovoljci se pri svojem delu na vseh koncih Slovenije srečujejo z otroki, ki živijo v vse hujši finančni in socialni stiski.
 
Projekt Botrstvo v Sloveniji vsak mesec podpre tudi donator, maja je to festival Gora Rocka.