Đorđe Balašević kmalu v Stožicah
19. marec, 2018
S skladbo Kemu si dala rožice? Rudi Bučar razkriva svoj istrski šentiment
20. marec, 2018

Festival MotörCity letos podarja motocikel Harley-Davidson

MotörCity, festival bluesa, rocka in motorjev, že vabi na letošnjo drugo edicijo, ki bo potekala med 16. in 19. avgustom na idiličnem tolminskem Sotočju. Smernice, ki jih je v lanskem letu začrtala organizacijska ekipa tudi letos ostajajo podobne – MotörCity tudi v letošnji izvedbi ponuja širok nabor nastopajočih blues in rock žanra (prihajajo Laurence Jones, Popa Chubby, Hamo & Tribute 2 Love, Stray Train, The Brew, The Bad Flowers in drugi), tematsko ob-festivalsko dogajanje in pravo festivalsko mesto v malem. Ena od posebnosti festivala pa je tudi nagradno žrebanje.

Na lanskoletni prvi ediciji blues rock festivala  MotörCity je organizator v nagradnem žrebanju enemu od obiskovalcev oz. obiskovalki podaril custom vintage motocikel Blueberry Bomber. Letošnja edicija pa za glavno festivalsko nagrado ponuja motocikel Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary!

Anniversary je barvna različica (Legend Blue Denim) s posebno grafiko in serijsko številko, ki je bila izdana v čast 115. obletnici, ki jo znamka Harley-Davidson obeležuje letos. V tej barvni različici je bilo za cel svet v enkratni seriji izdelanih 2.400 kosov, kar jasno pove, da je serija zelo omejena. Motor, zasnovan v značilnem buldog videzu, poganja klasičen zračno hlajeni štiritaktni, dvo-valjni, 1200 kubični agregat Evolution, ki še danes velja za pojem kakovosti, vzdržljivosti in značilnega zvokaHarley-Davidson Forty-Eight Anniversary bo v prihodnjih tednih deležen tudi nekaj predelav s posebno kolekcijo originalnih Harley-Davidson dodatkov.

V žrebanju za motor Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary bodo sodelovali vsi kupci festivalske vstopnice in kupci enodnevne vstopnice za soboto, 18.8.2018. Festivalska vstopnica v omejeni količini 100 kosov je na voljo ekskluzivno preko spletne trgovine MH Shop, medtem ko sta dnevni vstopnici za petek, 17.8. in soboto, 18.8., na voljo tako preko MH Shop-a kot v sistemu Eventim.

Posebej pa je potrebno poudariti, da imajo letos na festival prost vstop vsi vozniki motorjev in starodobnikov (samo vozniki) – v primeru, da bi želeli sodelovati v nagradnem žrebu, pa bodo morali vstopnico kupiti.