Farty Animals z novim singlom Ne mor’š ‘met vsega
13. november, 2013
Dejan Dimec v sodelovanju z Lucijo Štrekelj v singlu Odnesi
14. november, 2013

Festival Stična letos že v svoji 14. ponovitvi

V Stični bo letos potekal že 14. festival, ki z leti zori, raste, si širi obzorja na najrazličnejših področjih umetnosti, še vedno pa ohranja prvotno idejo in ponuja doživetje, ki se skriva pod že dobro znanim imenom Festival Stična. V programu se tudi tokrat skriva bogat nabor prireditev, kjer se gotovo najde za vsakogar nekaj.

Predfestivalsko dogajanje se bo pričelo 16. novembra, ko bo v Baru Jama otvoritev spominske sobe stiškim predvojnim letalcem. Nadaljevalo se bo naslednji vikend, v petek, 22. novembra, z že tradicionalnim glasbenim maratonom in natečajem Festivala Stična 2013, kjer se bodo predstavile inovativne, neuveljavljene glasbene skupine, sledil pa bo še koncert lanskoletnih zmagovalcev, rock skupine Netherworld.
 
Uradna otvoritev festivala bo letos v znamenju glasbe, saj se bodo 23. novembra v Muzeju krščanstva na Slovenskem predstavili solopevci iz razreda prof. Polone Kopač Trontelj, Glasbene šole Grosuplje. V galeriji muzeja bomo nato otvorili še fotografsko razstavo domačina Aljaža Celarca, za popestritev pa bodo, v malce drugačni, akustični izvedbi, zraven nastopili še Freeway Machine. Večer se bo zaključil malce glasneje, ko bodo v Baru Jama v okviru svoje turneje po Sloveniji za vse ljubitelje dobrega rocka igrali Sausages. V nedeljo pa sledi najprej zabava za najmlajše z otroško gledališko predstavo Gledališče iz kovčka naših zamejskih prijateljev iz SSG Trst in KŠD Štumf. Za prijeten zaključek prvega festivalskega vikenda sledi zvečer še odkrivanje lepot ter zanimivosti Indije in Nepala skozi potopisno predavanje Mateja Koširja.
 
Drugi vikend se bo začel že s četrtkom, 28. novembra, ko nas bo Matevž Hribar v potopisnem večeru z motorjem popeljal po Tuniziji. V petek zopet sledi poslastica za vse željne dobre glasbe, saj na oder Bara Jama prihaja legendarna hrvaška skupina Jinx. Soboto bodo popestrili domači igralci gledališke skupine Drzne in lepi z avtorsko gledališko predstavo Adolescenca, v nedeljo pa bodo zopet prišli na vrsto otroci, saj gledališče Unikat za njih pripravlja muzikal Od kod si, kruhek. Tudi drugi vikend bomo zaključili popotniško, s potopisnim večerom Štefana Reharja, ki nam bo predstavil Tasmanijo.
 
Zadnji vikend festivala bo zopet poln dogajanja. V četrtek, 5. decembra, nam bo kulturo Amišev predstavila Andreja Rustija in tudi petek bo v znamenju tujine, saj iz Bosne in Hercegovine k nam prihaja Teater Fedra z gledališko predstavo Igre u pjesku. Veliki finale ali zaključek festivala bo v soboto, 7. decembra, ko bo na Ta veseli dan kulture nastopila odlična vokalistka Manca Izmajlova, na koncertu zimzelene glasbe pa ji bodo družbo delali člani domačega mešanega pevskega zbora Zborallica. Tudi preostanek večera bo glasbeno obarvan, ko nas bo v ska swing punk ritme zazibala zasedba Red Five Point Star.
 
Doza polna dobre zabave, doživetij, kulture, izkustev, dobre družbe…vse to in še več je Festival Stična, ki ga vsako leto pripravljajo ljubiteljski kulturniki iz Stične in okolice. Za popestritev dogajanja v domačem kraju, predvsem pa za svoje zveste obiskovalce, katerim želijo ponuditi priložnost, da se preprosto imajo dobro.
 
Predprodaja vstopnic: Stična: Jama Bar, Market Marinka Maver, Ivančna Gorica: Prince pub, Knjižnica Ivančna Gorica, Grosuplje: Časopisna kavarna Mestne knjižnice Grosuplje, Šentvid pri Stični: Market Pipo.  
 
Podrobnejše informacije najdete na www.kd-sticna.si ali www.festival-sticna.si ter na FB strani Festivala Stična 2013


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.