Foto: Žiga Culiberg
Eva Boto in spremljevalne vokalistke odhajajo v Baku
14. maj, 2012
Orlek in Življenje gre naprej
14. maj, 2012

Fireflies uspešni na Festivalu Vizije

Foto: Alenka Žumer

Foto: Alenka Žumer

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je tudi letos organiziral Festival Vizije – Festival mladinskih skupin Slovenije. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske gledališke predstave, mladinske lutkovne predstave, mladinske rock skupine in mladinske interpretacije poezije in proze in s tem vzpodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne mladinske umetniške produkcije.
Tokrat se je s svojimi inovativnimi idejami, ter tehnično dodelanim nastopom izkazala skupina Fireflies iz Škofje Loke. Skupini bo JSKD v sodelovanju z Visoko šolo za umetnost Univerze v Novi Gorici za nagrado omogočil snemanje glasbenega videospota.
Člani skupine Fireflies prijateljujejo že od malih nog, leta 2007 pa so prijatelji postali tudi band. Po menjavi vokalista je skupina dobila nov zagon pri ustvarjanju glasbe in napredovala tudi na kvaliteti. Med tem, ko nas z rahlo “ska” vokalom vzpodbuja Marko Štibelj, za naš ritem poskrbi Martin Doljak za bobni. S kitaro v roki nam dirigira Vid Vraničar, da pa bo slika popolna oder treseta tudi Peter Paravinja na Ritem kitari, ter Matic Žagar na Bas kitari.
Kot vsak glasbenik si tudi oni želijo, da bi bilo nastopanje glavni vir njihovega zaslužka. S svojo glasbo ciljajo predvsem na slovensko publiko, vendar jih tudi tujina ne prestraši. Do sedaj so posneli 3 skladbe, fantje pa že marljivo ustvarjajo nove pesmi. V 2012 se fantje zapirajo v studio – Novi hiti so na poti.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je tudi letos organiziral Festival Vizije – Festival mladinskih skupin Slovenije. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske gledališke predstave, mladinske lutkovne predstave, mladinske rock skupine in mladinske interpretacije poezije in proze in s tem vzpodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne mladinske umetniške produkcije. Tokrat se je s svojimi inovativnimi idejami, ter tehnično dodelanim nastopom izkazala skupina Fireflies iz Škofje Loke. Skupini bo JSKD v sodelovanju z Visoko šolo za umetnost Univerze v Novi Gorici za nagrado omogočil snemanje glasbenega videospota.

Člani skupine Fireflies prijateljujejo že od malih nog, leta 2007 pa so prijatelji postali tudi band. Po menjavi vokalista je skupina dobila nov zagon pri ustvarjanju glasbe in napredovala tudi na kvaliteti. Med tem, ko nas z rahlo ska vokalom vzpodbuja Marko Štibelj, za naš ritem poskrbi Martin Doljak za bobni. S kitaro v roki nam dirigira Vid Vraničar, da pa bo slika popolna oder treseta tudi Peter Paravinja na Ritem kitari, ter Matic Žagar na Bas kitari.

Kot vsak glasbenik si tudi oni želijo, da bi bilo nastopanje glavni vir njihovega zaslužka. S svojo glasbo ciljajo predvsem na slovensko publiko, vendar jih tudi tujina ne prestraši. Do sedaj so posneli 3 skladbe, fantje pa že marljivo ustvarjajo nove pesmi. V 2012 se fantje zapirajo v studio – nove skladbe so na poti.