Jan Plestenjak predstavlja video Iz zadnje vrste
7. februar, 2017
2Cellos v novem videu Moon river
13. februar, 2017

Flirrt praznuje prvih 20 let

V studiu Metro je včeraj skupina Flirrt praznovala 20 let. Za njih je bil ključen 8. februar leta 1997, slovenski kulturni praznik in hkrati šole prost dan, kar je bilo ključno za ustanovitev takrat še srednješolske skupine.

Flirrti pa so dvajset let kasneje še vedno tukaj. »Ko se ozrem nazaj na teh prvih 20 let, težko ostanem ravnodušen. Veliko vsega je bilo. Koncertov, glasbe, zapletov in rezultatov, smeha, joka. Ni bil hec. Hkrati pa je vse skupaj bilo zelo zabavno.« je ob obletnici povedal pevec Rok Lunaček. »Ko potegnem črto, pa se mi zdi ključnega pomena to, da je veliko naše glasbe preživelo test časa in da je veliko ljudi, ki tudi po 20 letih na našo glasbo reagira čustveno. To je edino, kar mi zares nekaj pomeni.« Svoje občutke o svojih prvih 20 letih je podal tudi kitarist David Stritar: »Sam sem se priključil skupini ob novem zagonu leta 2009, zato ne morem naredit prereza skozi celotno obdobje, vendar tudi ta čas zadnjih 8 let ni bil od muh. Trije albumi in kmalu še dva v tem času sta zagotovo so velik zalogaj, predvsem pa kvantitativno precej več, kot se je dogajalo pred novim zagonom. Zdi se mi, da je skupina odrasla in to je opazila tudi publika.«
 

Fantom so se ob okroglem jubileju pridružili oboževalci in nekateri glasbeni gostje s katerimi so sodelovali v teh 20 letih. Flirrt so ob priložnosti pripravili kratek akustični koncert, zbranim pa so predstavili tudi nekaj skladb s prihajajočega albuma, ki ga napovedujejo jeseni. Z novega dvojnega albuma so Flirrti že predstavili novi single Kristina, ki je hkrati prva od skupno 5 pesmi, ki jih bodo Flirrt podarili svojim fanom ob praznovanju svojega jubileja. Flirrt bodo svojo obletnico še pridno praznovali skozi celo leto in koncertirali po Sloveniji. Za začetek jih lahko ujamete že na koncertih 17.2. v Ajdovščini, 4.3. v Idriji in 24.3. v Domžalah!