Foto: Dejan Batista
Mi2 snemajo s športnim in uporniškim duhom
28. marec, 2014
Siddharta spet doma
28. marec, 2014

Flirrt predstavljajo akustični album Izpod kovtra

Album Izpod kovtra, ki je izšel le slabo leto po še vedno aktualnem Lajf, vsebuje 17 skladb v intimnejši, a zato nič manj okrnjeni izvedbi. Gre za kombinacijo novih in starejših skladb, s katerimi vas bodo Flirrt popeljali na spogledljivo avanturo.

Že poznane skladbe, kot so Inja, Njena balada, V mojem telesu in Klovn, v akustični verziji zvenijo popolnoma drugače; novi aranžmaji v novem kontekstu jih naredijo skoraj neprepoznavne in zopet aktualne. Skladbe, ki so nastale prav za novi album, pa so: naslovna Izpod kovtra, življenjsko sproščena Ko spleza čas po rami gor, družbeno kritična A so to res tolk drugi časi? in Izštekani. Zadnja je nastala za istoimensko radijsko oddajo in je bila pravzaprav povod za nastanek prvega akustičnega albuma skupine Flirrt. Avtor glasbe in besedila omenjenih novih skladb je Rok Lunaček, pod aranžmaje pa se podpisujejo Flirrt.
 
Pevec Rok Lunaček je o novem albumu povedal: “Marsikdo nas vpraša, zakaj smo se odločili za akustičen album. V bistvu pa to ni nič nenavadnega. Vse skladbe, ki nastanejo običajno kar pri meni doma, se rodijo ravno z akustično kitaro v rokah in vokalom, takšnim kakršen je. Gole in bose, a vendarle točno takšne, kot morajo bit. Če skladba ne dela ob kitari, kako za vraga bo delala kakor koli drugače in prav zato smo si rekli, da moramo enkrat skladbe pripeljati nazaj do začetkov. In prav na ta račun smo se kot bend zbližali mnogo bolj kot kadar koli do zdaj. Tako bo naslednji album, ki ga bomo začeli snemati takoj po izidu Izpod kovtra, spet električen in bo na ta račun zagotovo boljši.”