Smaal Tokk in Profesjonalci
30. oktober, 2016
Gora z Glasovi
30. oktober, 2016

Flirrt s singlom Tiha nočna panorama

Flirrt predstavljajo novo skladbo 'Tiha nočna panorama', že četrto skladbo iz nastajajočega dvojnega albuma, ki ga izdajajo prihodnje leto, ko bodo obeležili 20 let obstoja.

Rok Lunaček, avtor skladbe, je navdih našel v mirni, tihi, nočni panorami mesta, v katerega je zrl skozi okno ob dveh zjutraj. Spokojnost, tišina in samota so kot nalašč za obujanje spominov in melanholične navdihe: ''Tiho nočno panoramo sem napisal ponoči – mislim, da se to kar dobro sliši v skladbi. Noč pušča drugačne sledi v skladbah kot dan. Tiha nočna panorama je ena tistih, ki smo jih zelo hitro obvladali in vedeli, kam bo šla. Je tudi zvokovno bolj tipična za nas kot njene predhodnice," dodaja Rok Lunaček.
FLIRRT – Tiha nočna panorama FlirrtTihanocnapanorama.mp3
 
Za skupino Flirrt je letošnje leto zadnje najstniško leto, saj bodo prihodnje leto proslavili svojo dvajseto obletnico. V slovo najstniškim letom so Flirrt v zadnjem letu in pol predstavili tri precej raznolike skladbe – najprej skoraj psihedelično 'Ne trezen, ne pijan', nato uporniški rock duet z Janezom Zmazkom Žanom  'Z levo nogo vstat' in nazadnje 'Nekoč sva se pa rada imela', nostalgično, etno swing skladbo s harmoniko Jureta Torija. "Dvojni album, ki ga že tako dolgo napovedujemo, že ima naslov. Naslov vsekakor razlaga, zakaj so vse skladbe tako zelo žanrsko raznolike,'' pravijo Flirrt. A o albumu kaj več, ko bo čas zato.