2B razveseljujeta z ljudsko pesmijo Pastirče mlado
6. april, 2020
Tilen Lotrič z novim singlom Vino
6. april, 2020

freekind. predstavlja novi singel Beauty

freekind. je zgodba, ki jo pišeta pianistka in vokalistka Sara Ester Gredelj ter bobnarka Nina Korošak Serčič. Že ime nakazuje na filozofijo, ki jo živita in jo skozi glasbo delita s svetom. Svoboda in sočutje. Globoka besedila so podprta z groove glasbo, ki izhaja iz korenin soul, R&B in jazz glasbe. Glasbeniki, kot so Noname, d’Angelo in Common so usmerjali njun glasbeni razvoj v to, kar danes sta. Pravita, da ju moč glasbe pripelje do neopisljivih občutkov svobode, ki jih želita deliti z ljudmi.

Njun drug singl Beauty je preprosto iskanje lepote v življenju, tudi v trenutkih, ko se človek počuti izgubljenega. Trenutno je človeštvo na veliki preizkušnji in prav vsak posameznik na drugačen način išče to lepoto v življenju. S pesmijo Beauty si želita v ljudeh prebuditi upanje na lepšo prihodnost, obenem pa zavedanje sedanjosti, ki je že tukaj, pred našimi očmi.

Beauty je nastal v času ”karantene”, tako da je vse posneto v študentskem stanovanju. Zraven vseh inštrumentov in vokalov sta prav tako sami naredili celotno produkcijo ter miks. Vse, kar ustvarjata, naredita iskreno in v slogu DIY (do it yourself).

Beauty je prvi singl za njun prvi EP v ustvarjanju, ki mu bodo kmalu sledile še druge avtorske skladbe. Prav tako bosta letos poleti izdali EP v sodelovanju s kanadskim reperjem Beatox-om, s katerim sta lansko leto sodelovali na turneji po Torontu, Montrealu ter v Winnipegu. Letos sta se želeli predstaviti v domačem okolju, kjer sta že bili povabljeni k sodelovanju za Festival LENT, festival Jazz ‘ma mlade ter na dva avstrijska festivala, v Gradcu ter Wolfsberg-u. Realizacija omenjenih festivalov je zaradi situacije v svetu, v tem trenutku še nepotrjena.