Vanago band predstavlja video za skladbo Simpatija
21. januar, 2014
Foto: Petra Cvelbar
Severa Gjurin nadaljuje niz koncertov SiTi Teatra
21. januar, 2014

Frikeros ob izdaji zgoščenke s singlom Latin

Kvartet Frikeros je nastal v začetku leta 2013. Sestavljajo ga štirje glasbeniki: Klemen Rošer – diatonična harmonika, Marko Zaletelj – kitara, Tomaž Rebernak – bobni ter Andrej Hočevar – bas, virtuozi, ki že leta uspešno delujejo na različnih glasbenih področjih.

Z združitvijo v skupino so dosegli novo glasbeno smernico, s katero ponujajo še neslišan zven. Inovativnost ter drugačnost dosegajo predvsem s prisotnostjo diatonične harmonike, ki je v takšni zasedbi ter v glasbenih zvrsteh, ki jih igra kvartet Frikeros prisotna prvič v zgodovini tega glasbila.
 
Diatonična harmonika je bila do sedaj prisotna zgolj v ljudski glasbi, glasbenik Klemen Rošer pa jo je s pretežno avtorskimi deli postavil v zvrsti jazza, bluesa, latina, funka ipd. Njegove ideje aranžmajsko podpirajo preostali člani kvarteta ter dodajajo še svoja avtorska dela, s katerimi kvartet redno širi svoj glasbeni repertoar. V bližnji prihodnosti bodo izdali svoj prvi glasbeni album z naslovom Wrong button, ki je nastajal od Aprila do Junija 2013 v studiu Grega Peera, kateri je zgodbi Frikeros, kot producent ter tonski tehnik dodal neprecenljiv delež. Naslov zgoščenke Wrong button govori o inovativnem pristopu diatonične harmonike, za katerega bo marsikdo mnenja, da je nesprejemljiv in predrzen, saj izpodbija rutino ter kliše ljudskega glasbila.
 
FRIKEROS – Latin FrikerosLatin.mp3