Foto: T. Kusar
Lombardo predstavlja skladbo Hej Hej
13. november, 2012
The Users s singlom Prelepo je življenje
13. november, 2012

Gibonni že tretjič z energičnim pečatom navdušil Cvetličarno

Foto: Tina Rus

Foto: Tina Rus

V soboto, 10. novembra je v prenovljenji Cvetličarni v Ljubljani že tretjič nastopil eden najboljših in najpopularnejših hrvaških kantavtorjev vseh časov-Gibonni. Svojo glasbeno pot ustvarja že vrsto let, v katerih je podiral rekorde in nizal največje uspehe v zgodovini hrvaške glasbene scene. Njegova glasba, ki je »crossover« popa in rocka, s svežim mediteranskim pridihom odlikujejo tudi globoka in intimna besedila, ki njegovi unikatnosti dajejo poseben pečat.  Tokrat je s svojo prenovljeno 8-člansko zasedbo uspel povsem razprodti Cvetličarno, ki je »pokala po šivih«. S svojim pozitivnim karakterjem in izredno čutnim petjem je tudi tokrat razvneval ušesa poslušalcev, ki so ves čas prepevali z njim. Predstavil se je s številnimi starimi in novimi uspešnicami, kot so Mirakul, Činim pravu stvar, Zamoli me, Toleranca, Oprosti, Libar, Tempera in drugimi. Zapel je tudi Vesla na vodi in Vrata moje sestre, ki sta zagotovo eni izmed najbolj čutnih in intimnih  pesmi v njegovem širokem glasbenem opusu. Zvoki violine in njegovega nežnega glasu so ustvarili čustveno nabito atmosfero in marsikateremu poslušalcu privabili solze v oči. Tudi tokrat Gibonni občinstva ni pustil praznih rok in pripeljal presenečenje. Na odru se mu je kar dvakrat pridružila hrvaška pevka Vanna, ki je popestrila dogajanje. Gibonni je glasbenik, ki ga verzi in note vsakodnevno vodijo skozi življenje, zato si je v zadnjem letu vzel manjši premor od odra in se prepustil svojemu svetu. V nastajanju je tako novi album, ki naj bi izšel predvidoma drugo leto. Odločil pa se je, da svojih zvestih poslušalcev ne bo pustil »žejnih«, zato jim je na koncertu zapel 2 uspešnici v angleščini in  s tem pokazal, da njegova kreativnost nima meja. S svojim toplim in energičnim karakterjem je medtem, ko je prepeval in hodil med občinstvom Cvetličarno nabil z energijo, ki jo lahko daje samo on. Ravno to je ena glavnih značilnosti njegove posebne, a edinstvene glasbene identitete, po kateri je dobro poznan daleč naokoli. S koncertom, ki je navdušil prav vse starostne generacije je znova dokazal,da je to še vedno Zlatan Stipišić, eden redkih glasbenikov, ki si je zgradil poseben stil glasbe in ga z leti pelje naprej. Zagotovo pa tudi zaradi svoje šarmantnosti, iskrivosti in nastopov polnih čustev ter melodij, ki prihajajo  iz srca in iz izkušenj ljudi, ki ga obdajajo ter njegove publike osvaja srca svojih oboževalcev in jih vedno znova navduši ter ohranja ta svoj podpis.
S koncertom je potešil željne poslušalce, da ne bodo več prepevali le Žeđam, ampak tudi Slavim ove dane što si tu. Kot bi rekel s svojo pesmijo Hodaj-nebo ima rado strpne!

V soboto, 10. novembra je v prenovljenji Cvetličarni v Ljubljani že tretjič nastopil eden najboljših in najpopularnejših hrvaških kantavtorjev vseh časov – Gibonni. Svojo glasbeno pot ustvarja že vrsto let, v katerih je podiral rekorde in nizal največje uspehe v zgodovini hrvaške glasbene scene. Njegova glasba, ki je mešanica popa in rocka, s svežim mediteranskim pridihom odlikujejo tudi globoka in intimna besedila, ki njegovi unikatnosti dajejo poseben pečat.

Tokrat je s svojo prenovljeno 8-člansko zasedbo uspel povsem razprodati Cvetličarno, ki je tako pokala po šivih. S svojim pozitivnim karakterjem in izredno čutnim petjem je tudi tokrat razvneval ušesa poslušalcev, ki so ves čas prepevali z njim. Predstavil se je s številnimi starimi in novimi uspešnicami, kot so Mirakul, Činim pravu stvar, Zamoli me, Toleranca, Oprosti, Libar, Tempera in drugimi. Zapel je tudi Vesla na vodi in Vrata moje sestre, ki sta zagotovo eni izmed najbolj čutnih in intimnih  pesmi v njegovem širokem glasbenem opusu. Zvoki violine in njegovega nežnega glasu so ustvarili čustveno nabito atmosfero in marsikateremu poslušalcu privabili solze v oči.

Gibonni je glasbenik, ki ga verzi in note vsakodnevno vodijo skozi življenje, zato si je v zadnjem letu vzel manjši premor od odra in se prepustil svojemu svetu. V nastajanju je tako novi album, ki naj bi izšel predvidoma drugo leto. Odločil pa se je, da svojih zvestih poslušalcev ne bo pustil žejnih, zato jim je na koncertu zapel 2 uspešnici v angleščini in  s tem pokazal, da njegova kreativnost nima meja. S svojim toplim in energičnim karakterjem je medtem, ko je prepeval in hodil med občinstvom, Cvetličarno nabil z energijo, ki jo lahko daje samo on. Ravno to je ena glavnih značilnosti njegove posebne, a edinstvene glasbene identitete, po kateri je dobro poznan daleč naokoli. S koncertom, ki je navdušil prav vse starostne generacije je znova dokazal,da je to še vedno Zlatan Stipišić, eden redkih glasbenikov, ki si je zgradil poseben stil glasbe in ga z leti pelje naprej. Zagotovo pa tudi zaradi svoje šarmantnosti, iskrivosti in nastopov polnih čustev ter melodij, ki prihajajo  iz srca in iz izkušenj ljudi, ki ga obdajajo ter njegove publike osvaja srca svojih oboževalcev in jih vedno znova navduši ter ohranja ta svoj podpis. 

S koncertom je potešil željne poslušalce, da ne bodo več prepevali le Žeđam, ampak tudi Slavim ove dane što si tu. Kot bi rekel s svojo pesmijo Hodaj – nebo ima rado strpne!


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.